MARTINA GERBHARDT GYIK

MARTINA GERBHARDT

Mitől különlegesek a Martina Gebhardt kozmetikumok?

A legtermészetesebb natúrkozmetikum

 

   A Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH a világon az egyetlen natúrkozmetikumokat gyártó cég, melynek kivétel nélkül minden terméke Demeter-minősítéssel rendelkezik. A cég alapítója, Martina Gebhardt az elsők között volt, aki biominőségű alapanyagokat használt natúrkozmetikumai előállításához. Ma gyakorlatilag a cég termékeihez felhasznált valamennyi alapanyag bio–, vagy biodinamikus, Demeter-minősítéssel rendelkező termesztésből származik, melyek magukban hordozzák a természet ritmusait. A kozmetikumok előállítása is ritmikus, biodinamikus szempontok szerint történik.

 

 A Martina Gebhardt márka termékei nem tartalmaznak egyetlen olyan anyagot sem, amely károsíthatja az embert vagy a környezetet. A 100 %-ban természetesen alapanyagok 95 %-a Demeter minősítéssel rendelkezik, vagy ellenőrzött biogazdálkodásból származik. Minden tabu, ami szintetikus, éppúgy mint az állatokon tesztelt alapanyagok.

 

  Martina Gebhardt tudáskincsének része a spagírika is. Ez egy olyan alkímiai módszer, melynek segítségével a növényekből értékes esszenciákat desztillálnak és ezek hamujából természetes sókat állítanak elő. E régi eljárás csakis a legtisztább esszenciákat eredményezi, melyek tisztító, regenerációt elősegítő hatással rendelkeznek. Ez a teljes gyógyítási folyamat segít megtartani, illetve helyreállítani a bőr egyensúlyát. Martina Gebhardt kozmetikumaiban kizárólag tiszta alpesi forrásvizet használ, amelyet még energetikailag is feltöltenek.

Milyen készítményei vannak a Martina Gebhardt márkának?

A Martina Gebhardt márka az alábbi készítménycsaládokat tatalmazza:

 • Rózsa Termékcsalád /száraz, érzékeny bőrre/
 • Zsálya Termékcsalád /tisztátalan, zsíros bőrre/
 • Ginzeng Termékcsalád /regenerációra szoruló bőrre/
 • Sheavaj Termékcsalád /hiperszenzitív, száraz, vagy ekcémás bőrre/
 • Happy Aging Termékcsalád /igényes, érett bőrre/
 • Young&Active Termékcsalád /a fiatal, vegyes bőrre/
 • Summer Time Termékcsalád /nyári bőrápolásra
 • Wild Utah Férfi bőrápolás /férfi bőrápolás/
 • Calendula baba és gyermek bőrápolás /babáknak és az egész családnak/
 • Speciális arc– és testápolási termékek /spaciális bőrállapotokra/
 • Kiegészítő ápolás /kéz-, köröm-, ajak-, szemkörnyék ápolás
 • Wellnes & Spa /relaxáció és regeneráció/
 • Baobab lábápolás /lábápolási termékcsalád/
 • Ajándékcsomagok /díszdobozos kiszerelések/
Miért nem kapható utántöltő kiszerelés a termékekből?

Mivel a Martina Gebhardt termékekben semmilyen mesterséges tartósítószer nem található, sőt az E-vitamin, a méhviasz és a propolisz kivételével még a biokozmetikumoknál megengedhető természetes tartósítószereket is elutasítja a gyártó cég, így a készítmények stabilitása a saját gyárban történő csomagolás során biztosított a legmegfelelőbben. Otthoni körülmények között nem lenne lehetőség a tégelyek sterilizálására, így a krémek eltarthatósága sem biztosított maradéktalanul.

A receptúrákban jelentős hatással bír a nyersanyagok saját stabilitása és a csomagolás típusának megfelelő emulziótípus kiválasztása.

A csomagolásokat forró levegős sterilizátorral csírátlanítják, a gyártás UV-fény alatt és különleges higiéniai körülmények között történik, amelyek a gyógyszergyártás követelményeinek is megfelelnek. A receptúrák csíraölő hatással rendelkező hatóanyagokat tartalmaznak, mint pl. propolisz, éterikus olajok, rózsavíz. A gyártás a biológiai-dinamikus folyamatokba beágyazva (az időpont minősége) történik, amely meghosszabbítja az eltarthatóságot. Ezen kívül a tejek pumpás adagolóval ellátott flakonokban kerülnek forgalomba, melynél a termék használata teljes mértékben higiénikus.

Miért nincsenek a termékek dobozolva?

Környezetvédelmi szempontból a Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH ígyekszik a lehető legkevesebb környezetterhelő csomaolóanyagot felhasználni a termékek előállítása során, így a Martina Gebhardt kozmetikumok újrahasznosítható opálüveg tégelyben és opálüveg flakonban kerülnek forgalomba, külső papírcsomagolás nélkül.

Miért nincs a Martina Gebhardt márkának éjszakai krémje?

A Martina Gebhardt kozmetikumok különleges használati protokollja szerint az éjszakai ápolás zsírmentes, vagyis ápoló, védő krémek nélkül történik. Ez nem jelenti az éjszakai ápolás hiányát, hiszen a Tisztító tejek már önmagukban is ápolják és finoman visszazsírozzák a bőrt, majd az értékes gyógynövény kivonatokat tartalmazó Tonikok használatával a bőrre jellemző speciális éjszakai funkciókat (sejtosztódás, méregtelenítés, anyagcserefolyamatok) támogatjuk.

Este a reggeli vizes lemosással ellentétben egy zsíroldó emulziót kell használni, mivel napközben a bőrre lerakódott szennyeződések a bőr enyhén zsíros felszínén tapadnak meg. A tisztítótej előnye, hogy szappan- és tenzidmentes. Emulgálja a bőrön a víz- és zsíroldékony szennyeződéseket, melyet aztán langyos vízzel mosunk le. A tisztítótejben található visszazsírozó szubsztanciáknak köszönhetően, mint az olívaolaj és a mandulaolaj, a bőr a tisztítás után nagyon puha és finom tapintásúvá válik. Ez azt jelenti, hogy nem kell bekrémezni, ami azért fontos, mert a bőr éjjel izzad, és minden krém, legyen az bármilyen természetes, gátolja a bőr éjszakai intenzív anyagcseréjét. A kozmetikai ipar azon érve, hogy a bőr csak éjszaka vesz fel tápanyagokat, semmi más, mint pusztán egy jól működő reklám trükk. Ezzel mindjárt két krémet adnak el egy nappalit és egy éjszakait.

 

Lehetséges, hogy a felhasználók, vevők eleinte problémának tekintik ezt, de egy rövid átállási időszakot követően, már nem okoz nehézséget lemondani az esti krémezésről. Különösen akkor jelenthet problémát az átállás, ha előtte úgynevezett hidratáló krémet használt valaki, melyeket gyakran erősen tartósítanak. A krém magasabb zsírtartalma ilyen esetekben eleinte nem szívódik be olyan gyorsan. Mivel az epidermisz 28 naponta megújul, legkésőbb ez idő elteltével történik meg az átállás, de többnyire már hét nap után is. Mivel a spagírikus növényi kivonatok a bőr méregtelenítését is elősegíthetik, az első napokban, főleg nagyon terhelt bőr esetén, fokozott anyagcsere működésre kerülhet sor: fokozódik faggyútermelődés, ezért eltömődhetnek a pórusok. Ilyenkor ajánlott éjszakára, illetve reggel is a magas gyógynövénykivonat tartalmú arcvizet, tonikot használni, amely felgyorsítja a méregtelenítési folyamatot.

Mi a spagírika?

A Martina Gebhardt kozmetika bázis termékei saját előállítású spagírikus esszenciákkal vannak ellátva.

A spagírika szó görög eredetű: spao = szétválasztani és ageiro = egyesíteni. Ez a Paracelsus nevéhez köthető gyógyszer előállítási módszer Európában már több száz éve ismert, és amelynek gyökerei a keleti kultúrákig is visszanyúlik, de a mai ayurvédikus orvoslásban is megtalálhatók bizonyos elemei.

                

A spagírikus módszer lényege, hogy a bizonyos növényekből előállított vizes kivonatokból desztillálással kivonják az illékony alkotókat, majd a fennmaradó szilárd növényi részeket hamuvá, illetve mésszé égetik. Ezután egy bonyolult biológiai-dinamikus és ritmizálási eljáráson keresztül, amelynek során a Nap és a Hold kozmikus konstellációit is figyelembe veszik, kioldják és kikristályosítják a növény saját sóit. Ezután a sót egyesítik a desztillátummal, és így egy érlelési ritmizálási fázis után nyerik a kész spagírikus esszenciát. Spagírikus receptúráinkban arany és ezüst tartalmú artézi forrásvizet is felhasználunk, amely nyomokban ként is tartalmazhat.

Hogyan hatnak a spagírikus kivonatok a bőrre?

Hogyan hatnak a spagírikus esszenciák a kozmetikumokban?

Azt mondják „a só a Föld emlékezete”. Ebben sok igazság van, mert a só képes minden egyes sejtben azok alapjául szolgáló építési terv és belső rend felébresztésére. Ennek révén a spagírikus esszenciák olyan impulzusokat közvetítenek a bőr számára, amelyek serkentik annak öntisztulási, megújulási folyamatait. A bőr addig nem képes felvenni a megújulásához szükséges szubsztanciákat, hogy helyreállítsa eredeti harmóniáját, amíg egy mélyreható megtisztuláson nem megy keresztül. A spagírikus esszenciák egy intenzív tisztulási folyamatot indítanak el a bőrben, így támogatva annak regenerálódását és harmonizálódását.

Hogyan használjuk a Martina Gebhardt készítményeket?

A Martina Gebhardt kozmetikumokat rendkívül takarékosan használjuk, mivel a bőr funkcióit támogatni akarjuk, így elég egy finom impulzust adnunk a bőrnek, hogy újra harmonikusan működhessen.

     Reggelente el kell távolítani az epidermisz felesleges hámrészecskéit. Erre a legmegfelelőbb egy finom száraz kefe vagy egy száraz természetes szivacs, ill. frottír mosdókesztyű. A száraz lekeféléssel a vérkeringést is serkentjük egy kicsit. Ezután következik a tisztítás hideg vízzel. Miért csak vízzel? Éjjel izzad a bőr, az izzadság csak enzimtartalmú vízben oldódó anyagokat transzportál és vízzel könnyen eltávolíthatók. Itt ugyanaz az elv érvényesül, mint a tejeskannák tisztításánál: először hideg, aztán meleg. Ne használjunk szappant az arctisztításhoz. Aki szeretné, a vérkeringést fokozó hideg vizes lemosás után, meleg vízzel is lemoshatja az arcát. Ezt követően szárítsuk meg a bőrt és vigyük fel az arcvizet, tonikot, jól paskoljuk bele a bőrbe és ezután a még nedves bőrbe masszírozzuk bele a krémet. Legalább 1-2 percig hagyjuk hatni, majd az esetleges felesleget távolítsuk el, vagy ha szükséges krémezzünk még egy kicsit utána. Az arckrém alternatívájaként használhatjuk a könnyebb állagú arctejet is, amelyet könnyebb eloszlatni a bőrön és különösen forró nyári napokon kellemes hatású. Kizárólagos használata azonban nem elegendő bőr hidrolipid rétegének egyensúlyban tartásához, mivel zsírtartalma ehhez nem elég magas.

Az arctej és a krém kombinálása egy jó lehetőség az individuális emulziótípus létrehozására. Egyszerűen keverjünk össze tenyerünkben egy keveset az arctejből és a krémből és kenjük be vele az arcunkat!

    Este a reggeli vizes lemosással ellentétben egy zsíroldó emulziót kell használni, mivel a napközben a bőrre lerakódott szennyeződések a bőr enyhén zsíros felszínén tapadnak meg. A tisztítótej előnye, hogy szappan- és tenzidmentes. Emulgeálja a bőrön a víz- és zsíroldékony szennyeződéseket, melyet aztán langyos vízzel mosunk le. A tisztítótejben található visszazsírozó szubsztanciáknak köszönhetően, mint az olívaolaj és a mandulaolaj, a bőr a tisztítás után nagyon puha és finom tapintásúvá válik. Ez azt jelenti, hogy nem kell bekrémezni, ami azért fontos, mert a bőr éjjel izzad, és minden krém, legyen az bármilyen természetes, gátolja a bőr éjszakai intenzív anyagcseréjét. A kozmetikai ipar azon érve, hogy a bőr csak éjszaka vesz fel tápanyagokat, semmi más, mint pusztán egy jól működő reklám trükk. Ezzel mindjárt két krémet adnak el egy nappalit és egy éjszakait.

Lehetséges, hogy a felhasználók, vevők eleinte problémának tekintik ezt, de egy rövid átállási időszakot követően, már nem okoz nehézséget lemondani az esti krémezésről. Különösen akkor jelenthet problémát az átállás, ha előtte úgynevezett hidratáló krémet használt valaki, melyeket gyakran erősen tartósítanak. A krém magasabb zsírtartalma ilyen esetekben eleinte nem szívódik be olyan gyorsan. Mivel az epidermisz 28 naponta megújul, legkésőbb ez idő elteltével történik meg az átállás, de többnyire már hét nap után is. Mivel a spagírikus növényi kivonatok a bőr méregtelenítését is elősegíthetik, az első napokban, főleg nagyon terhelt bőr esetén, fokozott anyagcsere működésre kerülhet sor: fokozódik faggyútermelődés, és ezért eltömődhetnek a pórusok. Ilyenkor ajánlott naponta többször a magas gyógynövénykivonat tartalmú arcvizet, tonikot használni, amely felgyorsítja a méregtelenítési folyamatot.

Mit jelent a Demeter-minőség?

Ma a Martina Gebhardt GmbH. a világ egyetlen kozmetikum előállító vállalkozása, melynek minden terméke a legmagasabb natúrkozmetikai minőségi követelményeket támasztó Demeter minősítéssel rendelkezik.

 

Demeter védjeggyel minősítik világszerte a biodinamikus gazdaságokat és az azokban előállított termékeket. A biodinamikus gazdaságok működése nem csak a természettel van összhangban, hanem a kozmosszal is. A vetésnél, aratásnál és termesztési munkáknál a csillagok, a Nap és a Hold állását is figyelembe veszik. Rudolf Steiner tárta fel a biodinamikus gazdálkodás összefüggéseit a múlt század elején, és ezzel lehetőséget mutatott az embereknek, hogy miként hasznosíthatják a legkülönbözőbb formákban a kutatásaiból származó ismereteket. Azóta a biodinamikus gazdálkodás megközelítési módja az egész világon elterjedt, ma 38 országban kb. 100.000 hektár földterületen folytatják ezt a mezőgazdálkodási módot.

A biokozmetikumokra vonatkozó Demeter-irányelvek azt írják elő, hogy a termékek víz- és ásványi anyag mentes összetevői 90 %-ának ellenőrzött biodinamikus gazdálkodásból kell származnia. A maradék 10 % származhat ellenőrzött biotermesztésből is. Az emulgátoroknak is természetesnek kell lenniük, és úgy kell feldolgozni azokat, hogy a lehető legnagyobb mértékben megtartsák biológiai állapotukat. Sókat, vizet és ásványokat nem értékelnek. Génmódosítás és a nanotechnológia kizárt.

Mit ajánlanak csecsemő ápolásra?

A Martina Gebhardt kozmetikában a Calendula baba-, és gyermekápolási termékeket ajánljuk a kisbabák ápolásához. A Martina Gebhardt Calendula babaápolási termékek bázisát a gyapjúviasz (lanolin) adja, mely tulajdonságait tekintve igen hasonló az újszülöttek magzatmázához (vernix). Ez biztosítja a bőr számára a legkíméletesebb módon történő ápolást és védelmet. Ehhez járul még a kiváló nedvességtaszító képessége, mely a pelenkázásnál használatos védő krémnél fejti ki leginkább jótékony hatását. Minden termék tartalmaz körömvirág kivonatokat, a különösen érzékeny bőr ápolására.

 

A babák és kisgyermekek érzékeny bőre magas igényeket támaszt a felhasznált alapanyagok tisztaságával és minőségével szemben, ezért magától értetődő, hogy a babaápolási termékeink gyártásánál csak 100%-osan természetes és káros anyagoktól mentes alapanyagok jöhetnek számításba, ahogy azt a Demeter minősítés is garantálja.

A gyermekek egyre növekvő allergia hajlama miatt különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy ezeket a termékeket is irritáció- és allergénmentes alapanyagokból készítsük.

A Calendula készítmények kiváló bőrápolási lehetőséget nyújtanak nem csak a babák, hanem az egész család részére!

Szülés utáni formaerejét vesztett bőrre van-e feszesítő készítmény?

A Happy Aging Mell-és dekoltázsápoló olajat ajánljuk erre a problémára. A Happy Aging Mellolaj kifejezetten a formaerejét vesztett bőr számára lett kifejlesztve. A benne található perui macskakarom-kivonat, gránátalmamag olaj és mezei zsurló kivonat erősíti és feszessé teszi a már meglazult, megnyúlt bőrt.

Vannak-e kis kiszerelésű termékei a Martina Gebhardt kozmetikának?

A legtöbb Martina Gebhardt termékből létezik kis kiszerelésű csomagolás is. A kis kiszerelésű krémek (15ml), balzsamok (15ml), tejek (30ml) és tonikok (30ml) alkalmasak arra, hogy a felhasználó meggyőződhessen arról, hogy az adott készítmény a legalkalasabb-e a bőrállapotához. Ezek a kiszerelések ideálisak utazáshoz is, mivel könnyen magunkkal vihetjük kedvenc kozmetikumainkat egy kisebb neszeszerben.

Az arcápolási készítmények mindegyike megvásárolható dekoratív ajándékcsomagként is, melyekben szintén a kis kiszerelésű termékek találhatók.

Létezik-e speciális bőrápolási programjuk a pattanásos, zsíros bőrre?

A tisztító, antibakteriális hatású Martina Gebhardt Zsálya termékcsalád készítményei szabályozzák a zsír– és faggyútermelést, helyreállítják a bőr természetes savköpenyét. Erőteljesen méregtelenítenek.

 

A zsálya ápoló család készítményei lábápoláshoz is kiválóan alkalmazhatók.

 

A Martina Gebhardt Zsálya termékekben található spagírikus esszenciák hatása a sejt-energetikai szinten alapul. Az alkalmazott desztillátumok és növényi sók által érjük el, hogy a kozmetikumokban lévő gyógynövények a bennük rejlő erőket az átfutott feldolgozási lépések révén (amelyeket az elemek – tűz, föld, levegő és víz – képviselnek) át tudják adni a felhasználóknak. Csak így indítható el a gyógyulási folyamat, illetve a kozmetikum kiegyenlítő és harmonizáló hatása.

 

Ezt a regenerációt azonban mindig megelőzi a „Sal” által beindított salaktalanítási folyamat. A sejt először kiválasztja a felesleges salakanyagokat és mérgeket. Ez a bőrsejtekre ugyanúgy érvényes, mint a test összes többi sejtjére. Fokozott folyadékbevitel és sós vizes (Holt Tengeri só fürdő, Sivatagi só testradír) fürdők elősegítik a tisztulási és regenerációs folyamatot. A bőr a pórusok kitágulásával reagálhat, de nem mindig tud gond nélkül távozni a salakanyag a bőrön keresztül, így lehetséges a bőrkép kezdeti rosszabbodása, pattanások és irritációk formájában.

 

A méregtelenítést és salaktalanítást követően magától beindul a regeneráció. Fontos, ezt a folyamatot nem megzavarni, pl. tartósítószereket tartalmazó kozmetikumokkal, mivel a bőr újonnan kialakuló természetes immunrendszere nagyon érzékeny és könnyen kibillen az egyensúlyából.

 

Ha a salaktalanítási folyamat sejtszinten megtörtént, a sejt fel tudja venni a számára szükséges anyagokat és így, megtalálja a saját természetes egyensúlyát.

 

A bőr érezhetően kiegyensúlyozottabb és jobban tud védekezni a káros környezeti hatások ellen. Jobb lesz a kisugárzása és azt az érzést közvetíti, hogy az ember jól érzi magát a bőrében.

Mit ajánl a Martina Gebhardt kozmetika a férfiak bőrápolására?

Martina Gebhardt elsősorban férfiaknak szánt Wild Utah termékcsaládját úgy állították össze, hogy a nagyon érzékeny és allergiára hajlamos bőr ápolására is alkalmas legyen, ezért az indiánok által is kedvelt gyógynövények segítségével a készítmények támogatják a bőr természetes funkcióit, a bőrflóra egészséges egyensúlyát és természetes védekező rendszerét.

A Wild Utah kozmetikai család termékeinek A, C és E-vitamin tartalma védi a bőrt a negatív környezeti hatásoktól (pl.: szabad gyökök), segítenek megőrizni a bőr vitalitását, egészséges, ápolt kinézetet kölcsönöznek. Ezen kívül a termékekben használt gyógynövénykivonatok elősegítik az esetleges bőrtisztátalanságok, gyulladások gyors gyógyulását.

Innovatív koncepciójával a Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH a Wild Utah Borotválkozás előtti tejjel (Pre Shave Lotion) lehetővé teszi a szappanmentes nedves borotválkozást. A receptúrában található kakaóvajnak köszönhetően a szőrzet puhává válik és könnyedén, probléma nélkül eltávolítható.

A gyengéd Wild Utah Borotválkozás utáni arcvíz (After Shave) élettelivé varázsolja a bőrt, az ápoló Wild Utah Arctej (lotion), vagy a Wild Utah arckrém harmonizálja az érzékeny, kivörösödésre hajlamos bőrt. A termékcsaládot a csodálatosan krémes Wild Utah testápolótej teszi teljessé.

Korpás, sebes fejbőrre mit ajánlanak?

Erre a problémára kiváló készítmények a Sheavaj Tonik, illetve a Rózsa Tonik. A száraz hajra vigyük fel a készítményt úgy, hogy a hajtövekre csepegtetünk belőle és ezt követően finoman bemasszírozzuk a fejbőrbe. Nem kell kimosni a hajból.

Töredezett hajvégekre milyen készítményt lehet használni?

A Martina Gebhardt Rózsakrém eredményesen alkalmazható száraz, töredezett hajvégek ápolására pakolásként. Hajmosás előtt kenjük be a hajvégeket Rózsakrémmel és hagyjuk hatni 1/2 órán át, majd alaposan mossuk meg a hajunkat.           

Milyen mennyiségeket használjunk a krémekből?

A Martina Gebhardt termékcsaládok úgy épülnek fel, hogy csak egyszer kell őket használni nappal/este. Itt is érvényes a mottó: a kevesebb több!

A krémeket takarékosan használjuk, hiszen az életfolyamatokat csak támogatni akarjuk nem pedig beleavatkozni azokba. A készítmények ezáltal egy finom impulzust adnak a bőrnek, hogy az egyensúlyi állapotába újra visszataláljon.

Májfoltos bőrre milyen arckrémet javasolnak?

•             Propolisz krém

•             Neroli krém

A májfoltos, pigmentanomáliás kézfejeken milyen otthoni ápolás segít?

A májfoltos kezekre pakolásként alkalmazhatjuk az alábbi készítményeket:

•             Propolisz krém

•             Neroli krém

Használat: a megtisztított kézre vékonyan vigyük fel a krémet, majd húzzunk rá cérnakesztyűt és éjszakára hagyjuk majunkon.

 

Vannak-e a Martina Gebhardt készítményekkel dolgozó kozmetikusok?

A Martina Gebhardt készítményekkel dolgozó kozmetikusok elérhetőségét az alábbi linken találja: kozmetikusok

Milyen Martina Gebhardt kozmetikai kezelések léteznek?

A Martina Gebhardt márka kozmetikusoknak szánt termékeivel minden igényeket kielégítő kozmetikai kezelések végezhetők.

Az adott kozmetikai szalonban alkalmazott arckezelések és testkezelések kínálatát az adott kozmetikus individuálisan állítja össze, így nincs két egyforma Martina Gebhardt kozmetika!

A Martina Gebhardt natúrkozmetika széleskörű lehetőséget biztosít a gyakorló kozmetikusok számára, hogy szakmai felkészültségüknek megfelelő, kozmetikájuk és vendégkörük sajátos igényeihez illeszkedő, magas minőséget képviselő natúrkozmetikai tevékenységet alakítsanak ki, valamint személyre szabott, individuális igényekhez illeszkedő, egyedi otthoni ápolási termékeket tudjanak kínálni vendégeik számára.

Az elérhető Martina Gebhardt kozmetikai kezelésekről érdeklődjön a Martina Gebhardt kozemtikusoknál

Végeztek-e állatkísérleteket a Martina Gebhardt kozmetikumok előállítása kapcsán?

A Martina Gebhardt natúrkozmetikumok előállítása során nem végeznek és soha nem is végeztek állatkísérleteket!

A Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH tagja a német IHTK Szövetségnek, viseli annak emblémáját. 

Az állatkísérletek melletti és ellene történő állásfoglalás a kozmetikai iparban elterjedt téma, mely már sok vihart kavart. Gyakran „állatkísérlet mentes” kifejezéssel reklámoznak márkákat, és utána kiderült, hogy a gyártó állatkísérletre adott megbízást, vagy állatkísérletekben tesztelt nyersanyagokat használt fel. Ez létezett ezelőtt is, és még mindig sok olyan lehetőség van, hogy egy kozmetikai márkát állatkísérletektől mentesnek nevezzenek, anélkül, hogy eközben a felhasználók elvárásait -amit ettől a fogalomtól remélnek- teljesíteni kelljen. Az állatkísérletekben alig van szó arról, hogy egy kozmetikai termék hatékonyságát bebizonyítsák, hanem elsősorban arról, hogy egy esetleg károsodott felhasználó kártérítési igényét el tudják vetni. Jóllehet régen bebizonyosodott, hogy az állatkísérletek eredményeit nem lehet az emberre vonatkoztatni, mégis továbbra is végeznek állatkísérleteket, hogy az ipar és a biztosítók kockázati tényezője becsülhető legyen.

A „pozitív lista” a Német Állatvédő Szövetség kísérlete volt arra vonatkozóan, hogy mindazokat a gyártókat támogassák, akik önként lemondtak az állatkísérletekről, de mivel (ahogyan fent említettük) sok lehetőség létezik, hogy ezt a reklámhatékony eszközt, amit a „pozitív lista” jelent, visszaélésre használják. Így a Német Állatvédő Szövetség belekényszerült abba, hogy szerződésekkel biztosítsa az állatkísérlet mentességet, egyaránt a nyersanyagokra és a végtermékekre is. Időközben a konvencionális kozmetikai ipartól a vevők sorozatosan átvándoroltak az alternatív gyártókhoz. Most megkísérlik a törvény minden lehetőségével a renitens alternatívát nyújtó gyártókat újra uralmuk alá hajtani, ez némely bírósági ítéletben kifejezésre került, ahol a gyártóknak megtiltották az „állatkísérlet mentes” jelzés reklámcélú felhasználását. De időközben megegyezésre került sor, és most a gyártónak, kereskedőnek és a kozmetikusnak szabad reklámcélból használni az állatkísérlet mentességet, ha az illető tagja az IHTK-nak (Állatkísérlet Mentes Kozmetikumok Gyártóinak Ipari Szövetsége), és kizárólag olyan termékekkel kereskedik, vagy használ fel, amelyekre ezek a szabályok vonatkoznak. A termékinformációban viszont a vonatkozó törvényszöveget láthatóvá kell tenni, és azt az üzletekben is ki kell függeszteni.

Az IHTK a Német Állatvédő Egyesülettel együttműködve egy áru-védjegyet adott ki (egy nyúl fölé kiterjesztett védő kéz), és a „pozitív lista” feletti kontrollt és a feltételek betartását ők gyakorolják. Ez azért vált szükségessé, mert sok gyártó volt, akik a ”pozitív listán” szerepeltek, viszont nem tartották magukat a megkövetelt feltételekhez. Ennek az áruvédjegynek a nagy előnye, hogy a felhasználó ezzel már nyilvánosan reklámozhat, és így a boltosoknál fennáll az a lehetőség, hogy mindezt hitelesen képviseljék a vevők felé. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyik legelső cégként, ezt a gyártók által áhított védjegyet felhasználhatjuk.

Miért nem tartalmaznak a krémek, tisztító tejek, arctejek alkoholt?

A tartósítás egyik eszköze a krémekhez adott alkohol felhasználása a gyártás során. Az alkohol bőrszárító tulajdonságai miatt a Martina Gebhardt krémek, tejek, balzsamok előállítása alkohol hozzáadása nélkül történik. A készítmények eltarthatóságát pedig a különleges higiéniai feltételek, a spaciális bio-dinamikus előállítási mód és a magas minőségű, rendkívül tiszta alapanyagok biztosítják.

Miért nem gyárt a cég tusfürdőket és samponokat?

Mivel a piacon található tusfürdők és samponok előállításához tenzideket alkalmaznak, melyről Martina Gebhardt tudatosan elzárkózik, ezért nem gyártanak samponokat és tusfürdőket. A Martina Gebhardt tisztító tejek és a babafürdő sem tartalmaz tisztító tenzideket. A tenzidek és WAS (mosóaktív szubsztanciák): tisztán kémiai természetűek (a cukor tenzidek is, amelyek még ráadásul a hajat is törékennyé teszik.)

A Martina Gebhardt tisztító tejek minden bőrállapot ápolásában segítséget nyújtanak. A 7-féle tisztító tej mindegyike használható vizes-arclemosáshoz, sminkeltávolításhoz és testápoló tejként is.

Testápoló tejként alkalmazva természetesen nem kell lemosnunk a készítményt, hanem a szokásos fürdést, zuhanyzást követően bekenjük az ápolni kívánt bőrfelületet a kiválasztott Martina Gebhardt Arctisztító tejjel.

                                                                                                 

Milyen típusú alkohol található a Martina Gebhardt tonikokban?

A hagyomásnyos kozmetikumokaban gyakran előforduló denaturált alkohol előállítása során legtöbbször kemikáliákat alkalmaznak. Ha az alkoholt denaturálják, úgy nem kell az alkohol után jövedéki adót fizetni. Krémekben és tejekben alapvetően nem volna szabad alkoholt alkalmazni, mivel bőrre szárító hatása van. Arcvizekben viszont maximum 9%-ig megengedett, mert ebben az esetben az összehúzó és tonizáló hatás kívánatos és egy természetes alternatívát kínál a szelíd fertőtlenítéshez is. Ebben az alacsony koncentrációban már nem szárító hatású. Az arcvizekben az alkohol újból képes elillanni, ellentétben a krémekben található zsiradék visszatartó tulajdonsága miatt. Alkohol még a borotvavizünkben is csak maximum 10%-ban, és fertőtlenítő hatású növénykivonatokkal, valamint éterikus olajokkal kerül együtt alkalmazásra, úgy hogy a kívánt hatás magas alkohol tartalom nélkül is bekövetkezik. A legtöbb hagyományos borotvavíz 40% fölötti alkoholt tartalmaz.

A Martina Gebhardt tonikokban található alkohol Demeter-minőségű rozsból, illetve Demeter-minőségű búzából készül. Kizárólag denaturálatlan alkoholt használunk, melyet desztilláció utján nyerünk. Ez a bio-alkohol a hatóanyagok kiváló transzmittere, ezen kívül enyhén fertőtlenítő és tonizáló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Milyen feltételei vannak a Martina Gebhardt kabinett termékek megvásárlásának?

A Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH kabinett termékeit kizárólag szakképzett kozmetikusok vásárolhatják a Harmadik Part Kft.-vel kötött szerződéses jogviszonyuk alapján.

Amennyiben Ön kozmetikus és érdeklődik a kabinett termékeink iránt, további információt kérhet az alábbi elérhetőségeinken:

 

Miért üvegtégelyben kínálják krémeket?

Az üvegcsomagolás melletti döntésünk egyben a műanyag és az alumínium tubusok elleni döntés is, egy további határozott lépés a környezetvédelem mellett, mivel az üveget könnyebben lehet újrahasznosítani.

Az aluminium tubusokban tárolt krémek esetén magasabb szavatossági idő érhető el, ha az előállítás is abszolút sterilen történik és az éterikus olajok aránya is magas a krémben. Itt viszont az a probléma léphet fel, hogy az éterikus olajok feloldhatják az alumínium tubusok műgyanta bevonatát, és ennek a bevonatnak a részecskéi belekerülhetnek a krémbe.

A nyersanyagok kiválasztása milyen szempontok szerint történik?

A nyersanyagok kiválasztása során érvényesített szempontok: Demeter minősítés szerinti – biodinamikus művelés vagy ellenőrzött biológiai művelés (kbA). Semmilyen kémiai technikával megváltoztatott nyersanyag, mint tenzidek, vagy a legtöbb emulgeátor nem szerepel termékeink összetevői között. Nem használunk génmódosított nyersanyagokat. Ezt nem csak a beszállítók kiválasztásával érjük el, hanem a nyersanyagok szúrópróbaszerű vizsgálatával is. Magas minőségű krémek nagyon fontos összetevői a növényi olajok. Ezek közül majdnem mindegyik natív, ez azt jelenti, hogy a magas minőségű, szűzen préselt olajakban lévő értékes összetevők megőrződnek.

Erőfeszítéseket teszünk a lehető legrövidebb szállítási út elérésére. Azonban néhány egzotikus nyersanyagról nem szeretnénk lemondani. Ezek éppen a sajátosságaik miatt bővítik a „látó horizontunkat” és azt érzékeltetik, hogy a világon minden ember össze van kötve egymással.

A következő nyersanyagokat nem alkalmazzuk:

•             Praffinok: és minden más kőolajszármazék, mivel ezek anorganikusak, és ezáltal megakadályozzák a bőrben lévő egészséges anyagcserét – a bőrnek tudnia kell lélegeznie!

•             Glicerinek: ugyan természetes eredetűek, a bőrre azonban erőteljesen szárító hatásúak a vízelvonó tulajdonságuknak köszönhetően.

•             Tenzidek és WAS (mosóaktív szubsztanciák): tisztán kémiai természetűek (a cukor tenzidek is, amelyek még ráadásul a hajat is törékennyé teszik.) Emiatt nem gyártunk samponokat és tusfürdőket.

•             UV-védelem 7-es faktorszám felett: természetes nyersanyagokkal és a szükséges hígításokkal nem lehet elérni.

•             Liposzómák: a liposzómák legtöbbször hatástalanok és amennyiben a bőr barrier rétegét valóban áthatják, akkor nemcsak a kívánt hatóanyagokat viszik magukkal, hanem a többi segédanyagot is, mint konzerválószereket, vagy génmódosított lecitin-t is. A bőr számára a hosszú távú következményeket a legkisebb mértékben sem lehet felmérni. Ezen kívül az allergizálás is várható, különösen tartós használat után.

•             Parfümök: tisztán szintetikus természetűek, még az u.n. természetazonos parfümök is. Nagyon gyakran felelősek az allergiák kialakulásáért.

•             Denaturált alkohol: az előállítása során legtöbbször kemikáliákat alkalmaznak. Ha az alkoholt denaturálják, úgy nem kell alkohol után jövedéki adót fizetni. Krémekben és tejekben alapvetően nem volna szabad alkoholt alkalmazni, mivel bőrre szárító hatása van. Arcvizekben viszont maximum 9%-ig megengedett, mert ebben az esetben az összehúzó és tonizáló hatás kívánatos és egy természetes alternatívát kínál a szelíd fertőtlenítéshez is. Ebben az alacsony koncentrációban már nem szárító hatású. Az arcvizekben az alkohol újból képes elillanni, ellentétben a krémekben található zsiradék visszatartó tulajdonsága miatt. Alkohol még a borotvavizünkben is csak maximum 10%-ban, és fertőtlenítő hatású növénykivonatokkal, valamint éterikus olajokkal kerül együtt alkalmazásra, úgy hogy a kívánt hatás magas alkohol tartalom nélkül is bekövetkezik. A legtöbb hagyományos borotvavíz 40% fölötti alkoholt tartalmaz.

•             A génmódosított nyersanyagokat elutasítjuk és egyáltalán nem használunk GMO eredetű alapanyagot.

Milyen zsíradék/nedvesség aránnyal rendelkeznek a krémek?

Az ideális, 6-7 pH-értékű krémjeink segítenek megőrizni a bőr természetes védőrétegét.

Termékeinket úgy alakítottuk ki, hogy támogassák a bőr természetes funkcióit és visszataláljon természetes egyensúlyába. Arckrémjeink 50% nedvességet tartalmaznak, pl. növényi kivonatokat tiszta forrásvízben, és 50% zsírtartalmú anyagokat, pl. növényi olajokat, zsírokat és viaszokat. Ez megfelel bőrünk hidrolipid rétegének (zsír-nedvesség arányának) egy 20 éves kor körüli hölgy esetében. Ezt kell támogatni, megtartani, mert ettől lesz bőrünk szép és sima. A hidratáló krémek vagy a csak zsíros krémek, olajok megváltoztatják a bőr természetes egyensúlyát; mindkét változat egyre jobban kiszárítja a bőrt.

 

Nincs az a kémiai úton előállított utánzat, amely úgy tudná ápolni, védeni és táplálni a bőrt, mint a természet. Próbálja ki, ami Önnek tetszik, amire gusztusa, étvágya van. Biztos, hogy nem mindennap van kedve répát enni, vagy? Ugyanez a helyzet a bőrével is. Nem ésszerű mindig ugyanazokkal a hatóanyagokkal táplálni, mivel a szervezet, ill. a bőr hamarosan telítődik velük. A különböző bőrállapotok leírása ugyan nyújt némi támpontot a termékek kiválasztásánál, de javasoljuk, hogy bízzon az orrában és a megérzésében is, ha a termék – a benne lévő növények – illatát kellemesnek találja, akkor annak hatóanyagait is el fogja fogadni a bőre (a rokonság elve). Ne aggódjon, nem vezetjük Önt az orránál fogva!

Miért fontos tonikot/arcvizet használni?

A tonikban és az arcvízben erősebb gyógynövénykivonatokat lehet felhasználni, amelyek egy tartósítószer mentes krém koncentrációjában nem lennének eltarthatók. Egy víz az olajban emulziótípusban főleg az olajok és a lipofil kivonatok a hatóanyagvivők. Az arcvízbe hidrofil növényi oldatok kerülnek. Mindkét hatóanyagtípus egyformán fontos a bőr számára. Tehát az arcvíz, tonik fontos kiegészítése a víz az olajban emulziónak, krémnek.

Milyen minőségi kritériumok jellemzik a termékeket?

Minőségi kritériumaink:

•             Minden termékünk viseli a „Demeter” emblémát, jelezve ezzel, hogy az elérhető legmagasabb natúrkozmetikai minőséget képviselik.

•             100%-ban csak természetes alapanyagokat használunk termékeinkhez.

•             Nem használunk semmilyen szintetikus alapanyagot, felületaktív anyagot, glicerint, titánium-dioxidot, tartósítószert; krémjeinkben, arc- és testápoló tejeinkben még alkoholt sem.

•             Nem használunk olyan alapanyagokat, amelyek előállítása során állatokat ölnek, vagy kínoznak meg.

•             A felhasznált alapanyagaink több mint 98%-a biodinamikus, Demeter minősítésű, vagy minősített biogazdálkodásból származik.

•             Termékeinket saját előállítású spagírikus esszenciákkal látjuk el.

•             Termékeink előállítása során ritmikus, biodinamikus elveket követünk.

Milyen arcápolási készítményeket javasolnak a nyári időszakban?

A Summer Time termékcsalád kifejezetten a nyári időszak arc –és testápolására lett kifejlesztve. A nyári hőségben nappali ápolásként leginkább a könnyű, tejszínes állagú Martina Gebhardt arctejeket használjuk, amelyek ideálisak smink alá is. Gyorsan és hatékonyan beszívódnak, vitalizálják és megnyugtatják a bőrt, anélkül hogy eltömnék a pórusokat.

Aki nyáron könnyű csomaggal szeret utazni, az arctejeket testápolóként és napozás utáni tejként is használhatja.            

Tartalmaznak-e glicerint a Martina Gebhardt kozmetikumok?

Egyetlen Martina Gebhardt kozmetikumban sem található glicerin! Bár glicerint számos hagyományos- és bio kozmetikai készítmény tartalmaz és elsősorban nedvességmegkötőként szolgál, túl magas koncentrációban azonban fennáll a gyanú, hogy ez a folyamat megfordul. Azaz, ha a levegő nedvesség tartalma túl alacsony, a bőrtől vonja el a nedvességet és így kiszárítja azt.

Mit jelent a termékek univerzális felhasználhatósága?

Ez azt jelenti, hogy a termékek sokrétűen alkalmazhatók a szokásostól eltérően különböző ápolási területeket ölelve fel.

                                                 

Egyes készímények alternatív alkalmazási területei:

•             Az összes arctisztító tej: Nem tartalmaznak tisztító tenzideket és visszazsírozó hatásúak, ennek köszönhetően nem feltétlenül igényelnek lemosást, így testápolóként is alkalmazhatók.

•             Rózsabalzsam: Igénybe vett kezek, vagy egyes testrészek ápolásához éjszakára pakolásként. Vékony pamutkendővel, ill. kesztyűvel fedjük le a bekent területet, míg a balzsam be nem szívódik. Nappali ápolókészítményként a tonikkal keverjük el és finoman masszírozzuk a bőrbe.

•             Rózsa Bronzosító Fluid: A nappali ápolókészítménnyel kombinálva mindennapos használatra is ideális. Természetes, enyhe napvédelmet nyújtó készítmény.

•             Rózsa Szemkörnyék ápoló tej: Ideális útitárs, amellyel bármikor felfrissíthetjük a szem körüli területet. Smink alá is használhatjuk.

•             Rózsa Tonik: Korpás és/vagy irritált fejbőrre hajvízként.

•             Rózsa Arctej: Ez az arctej a make-up számára allergiát csökkentő alap.

•             Rózsakrém: Ezt az arckrémet eredményesen alkalmazzák hajvég ápolásra pakolásként, sprőd és száraz haj esetén.

•             Zsályakrém: Izzadság-gátló és antibakteriális hatásának köszönhetően kiválóan alkalmas lábkrémnek is. Krémdezodorként is kiváló a test izzadásra hajlamos területein, pl. láb, hónalj, hajlatok.

•             Zsálya Tonik: Kiváló izzadság-gátló (a zsálya csökkenti az izzadságképződést és a teafa antibakteriális hatású), használható hónaljra, izzadós tenyerekre vagy lábakra. Hajápolásnál: zsíros fejbőr és korpaképződés esetén.

•             Zsálya Arctej: A tisztátalanságokra hajlamos hát és dekoltázs ápolására is alkalmas.

•             Ginzeng krém: A ginseng krém kiválóan alkalmazható pakolásként ráncos és öregségi foltokra hajlamos kezekre. Éjszakára vastagon kenjük be a kezek bőrét és húzzunk rá gézkesztyűt.

•             Ginzeng Arctej: Regeneráló ápolás a dekoltázsra.

•             Ginzeng Tonik: A teljes testre is alkalmazható, ha a bőr regenerálásra szorul.

•             Sheavaj Arckrém: A krém nagyon száraz, érzékeny bőr esetében a testkrémként is alkalmazható

•             Sheavaj Arctej: Mivel az a tej semleges hatóanyagokat tartalmaz, bármely krémmel keverhető, ha könnyebb állagot szeretnénk

•             Sheavaj Tonik: Használható hajvízként viszkető fejbőr esetén, de az egész testre is ugyanezen problémánál

•             Sheavaj Arctisztító tej: Mivel nem tartalmaz éterikus olajokat szemlemosóként is alkalmazható

•             Happy Aging Dekoltázs és mellápoló olaj: Alkalmazható feszesítő testolajként az egész testre.

•             Happy Aging Dekoltázsápoló spray: Testprayként is kiváló választás!

•             Szemránckrém: A teljes arcra igényes, túlérzékeny bőrre. A könnyű krém férfiak körében is egyre népszerűbb nappali ápoló krém.

•             Ajakbalzsam: Körömápoláshoz, beszakadt, berepedezett köröm körüli bőr ápolására. Bőrkeményedésekre a talpon, sarkakon. Az arcra időjárási hatások elleni védőkrémként.

•             Calendula Masszázsolaj: Testolaj mindennapos használatra az egész családnak hiperérzékeny bőrre. Idősek és betegek ápolásában felfekvések megelőzésére.

•             Calendula Super Protect (Popsikrém): Extrém száraz és irritált kezek vagy lábak esetén kúrapakolásként. 15 percig hagyjuk hatni, nedves meleg dunsztkötés alatt. Lábkrémként bőrkeményedések és berepedezett talp, sarok esetén. Időjárási hatások elleni védőkrém minden korosztály számára. Nappali ápolás neurodermitisre hajlamos érzékeny bőrre.

•             Calendula krém: Testkrémként irritált és kivörösödött bőrre. Kéz- és lábkrém. Nappali arckrém érzékeny, irritált bőrre. Nyugtató arcpakolásként.

•             Calendula Bababalzsam: Bármely bőrterületre alkalmazható. Az ápolandó bőrt leheletvékonyan kenjük be a balzsammal, vagy az egész testre is használhatjuk érzékeny, kipirosodott bőrfelület esetén.

•             Wild Utah Borotválkozás Előtti tej: Női borotválkozáshoz is kiválóan alkalmas.

•             Wild Utah Borotválkozás utáni arcvíz: Tisztátalan bőrnél arcvízként, tonikként is használható.

•             Wild Utah Arckrém: A benne lévő gyógynövénykivonatoknak köszönhetően az érett, tisztátalanságokra hajlamos bőr esetén nappali arcápolására is alkalmas.

•             Propolisz krém: Testkrémként is használható cellulit és löttyedt vagy tésztaszerű bőr esetén. Alkalmas kötőszövet gyengeség és terhességi csíkok megelőzésére és kezelésére. Vérbőséget okozhat, így ritkán irritálhatja az érzékeny bőrt.

•             Neroli krém: Nem szépen gyógyult hegek ápolására. Öregségi foltokra hajlamos, ráncos kéz esetén éjszakára cérnakesztyűvel fedett kézpakolásként alkalmazható.

•             Aloe vera krém: Enyhíti a könnyű égési sérüléseket, vagy napégés esetén is eredményesen alkalmazható.

•             Relaxáló testvaj: Különleges ápolás stresszes kezekre éjszakai pakolásként vékony pamutkesztyű alá.

•             Kamilla kézkrém: Lábkrémként is használható. Arcpakolásként fiatal és aknéra hajlamos bőrnél, amely ugyanakkor nagyon száraz is. A test bármely részén alkalmazható repedezett és durva tapintású bőrre.

•             Citromfű krém: A citromfű kivonatnak feloldó hatása van, emiatt a krém jól alkalmazható grízek (milárisok) kezelésére.

•             Baobab Lábápoló krém: Kézkrémként is kiváló választás.

•             Baobab Lábápoló spray: Deoként is használható teljes testre. Szúnyogriasztó sprayként is kiválóan alkalmazható.

Hosszú betegséget követően a fáradt, alultáplált bőrre milyen készítmény használata javasolt?

A nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagokat tartalmazó Ginseng termékcsalád használata segíti az igénybevett bőr regenerációját. Feszessé és ellenállóvá teszi a bőrt.

Ezt a termékcsaládot leginkább a 30 éven felüli korcsoport használja, de fiatalabb hölgyek és urak is eredményesen alkalmazhatják. Főleg regenerációs időszakokban, például hosszabb és megerőltető betegség alatt vagy után ajánlott az alkalmazásuk. Továbbá azokban az esetekben, amikor a bőr genetikai hajlam miatt folyamatosan hiányjelenségeket mutat. A termékek fő alkotóeleme a ginzeng fokozza a sejtfunkciókat és segíti a bőr regenerációját.

Súlyos betegségek után, nagyon legyengült szervezet esetén, amikor szinten minden inger túl sok a Sheavaj termékcsalád készítményeit javasoljuk, melyek szelíden segítik elő a helyes bőrműködésre való áthangolódást.

Allergiára hajlamos, érzékeny bőrre milyen terméket használjunk?

Erre a bőrállapotra a Sheavaj Termékcsaládot javasoljuk, melyet a különösen érzékeny bőrre fejlesztettek ki.

Mivel ez a termékcsalád nem tartalmaz semmi olyan anyagot, amelyek esetleg bizonyos esetekben irritációt okozhatnak (pl. éterikus olajok, méhtermékek), így különösen alkalmas neurodermitis, psoriaris és általában allergikus reakciókra hajlamos bőr ápolására. Kiemelkedő visszazsírozó hatású kozmetikai család a carnabauviasznak, a sheavajnak és az olívaolajnak köszönhetően. A viszketési ingert és az allergén potenciált a rózsavíz enyhíti.

Azoknak is kiváló választás, akik ugyan nem érzékenybőrűek, de nem szeretik az illatos kozmetikumokat, emiatt a férfiak körében is kedvelt. Ajánljuk azoknak is, akik maguk szeretnének illatosítani, tehát éterikus olajokat belekeverni a készítménybe.

Konvencionális kozmetikumokról szeretnék átállni biokozmetikumokra, milyen terméket használjak először?

A hagyományos kozmetikumokról a tiszta kozmetikumokra történő váltás után a Sheavaj, vagy a Rózsa termékcsaládot ajánljuk. Ezzel ösztönözzük a bőrregenerációt, elindítjuk a sejtszintű méregtelenítési folyamatot, ugyanakkor csökkentjük az irritációra való hajlamot, mely a méregtelenítés kísérőjelenségeként felléphet.

Létezik-e anti-aging terméke a Martina Gebhardt kozmetikának?

A regenerációra szoruló, érett bőrre kifejlesztett Happy Aging termékcsaládot ajánljuk a 40 feletti korosztálynak.

A Martina Gebhardt Naturkosmetika a „Happy Aging” termékcsalád bevezetésével új hangsúlyokat helyezett el a virágzó anti-aging piacon. Az érett kor szépségének kibontakoztatása – a termékcsalád szlogenje, amely nagyhatékonyságú, 100 %-ig természetes összetevőkből készült termékekből áll.

„A siker titka a természetben és saját magunkban rejlik” - magyarázza Martina Gebhardt. „Happy Aging termékeinket ezért a „jól érzem magam a bőrömben” aspektus határozza meg.” A finoman illatozó termékcsalád eredményességéért felelős összetevő kombinációk a cégtulajdonos saját fejlesztései – melyek értékes és rendkívül hatékony növényi esszenciákat tartalmaznak.

Happy Aging - a pozitív hozzáállás az öregedéshez - ez a legerősebb hatóanyag! Rajtunk múlik, hogy hogyan tekintünk a természetes öregedési folyamatokra. Természetesen az érett bőrnek is egészségesnek kell lennie, ehhez pedig fontos, hogy a neki megfelelő ápolással is támogassuk. A Happy Aging termékek hatékony segítséget nyújtanak, hogy az érett bőr megőrizze természetes egyensúlyát és rugalmasságát, visszataláljon saját harmóniájába.

A termékek központi összetevője a perui macskakarom (Uncaria Tomentosa). A macskakarom az Amazonas őserdőiből származó növény. Rendkívül szerteágazó gyökérzetének és erejének köszönhetően, amely által 100 méter magasra is megnő, egyesül benne a rugalmasság képessége az alkalmazkodóképességgel, melynek segítségével rendkívüli módon képes saját magát regenerálni. Pontosan erre van szüksége az idősödő bőrnek is! A macskakarom hatóanyagai aktiválják a szervezet saját regenerációs képességét, és természetes módon serkentik a sejtmegújulást. A termékekben lévő értékes szőlőmag olaj valamint a fehér tündérrózsából nyert kivonat szintén serkentik a sejtmegújulást és ápolják a bőrt. A macskakaromból, aranyból és ezüstből készült spagírikus esszenciák támogatják a bőr vízmegtartó képességét. A többszörösen telítetlen zsírsavak, antioxidánsok és vitaminok vitalizálják az igényes és érett bőrt.

Mi a baobab szerepe a lábápolási termékekben?

Ha hiszünk az afrikai sámánok évezredes tudásának, akkor a majomkenyérfa, amelyet baobabnak is neveznek egy valóságos csodafa és a legősibb fák közé tartozik. A gyógyításban ennek a fának a magja, gyümölcsének húsa, levelei és kérge nagy tekintélynek örvendenek világszerte. Martina Gebhardtot e szentfa hazájába tett számos utazása során nemcsak rendkívüli szépsége bűvölte el, hanem a hatóanyagainak sokrétű felhasználási lehetőségei is.

Az afrikai népi gyógyászatban a majomkenyérfa szinte minden részét felhasználják. Így például a baobab-termését különböző fertőzések kezelésére, magját fogfájás, májfertőzések, de még malária kezelésében is használják.

A Martina Gebhardt BAOBAB lábkozmetikumok számára a majomkenyérfa kérge és levelei bírnak különös jelentőséggel: Erősen antibakteriális és gombaölő hatásúak.

 Ennek a köszönhetően a vízmentes Baobab lábbalzsam gyengéden és hatékonyan segít megelőzni a túlzott lábizzadás vagy az egészségtelen lábbeli-klíma miatt kialakuló lábgombát. Ezenkívül a termésből nyert természetes tisztaságú esszenciák különösen magas arányban tartalmaznak antioxidánsokat, C- és B-vitamint valamint kálciumot. Ezt a kombinációt valamennyi Baobab termék tartalmazza. És habár a lábápolást hajlamosak vagyunk a téli hónapokban elhanyagolni, ebben az időszakban kellene különösen nagy figyelmet fordítani a lábaink egészségére.

Hogyan dolgozzák fel a gyógynövényeket?

A növényeket kézzel gyűjtjük és frissen, fajtától függően vagy olajban (olíva, vagy jojóba olaj), vagy 70%-os természetes eredetű alkoholban, napoztatással kivonatoljuk. A növények egy részét megszárítjuk, és az előállítás során vízátáramoltatásos módszerrel frissen, vagy Hideg/Hő kivonatban kerülnek feldolgozásra. A feldolgozás minden lépése biodinamikus nézőpontok szerint történik, eközben fontos szerepe van annak, hogy melyik növényrész kerül kivonásra, melyik kivonási módszert alkalmazzuk és milyen alapanyagba dolgozzuk bele a kivonatot (víz, krém, olaj, alkohol).             

A növényfeldolgozásának egy további formája a spagírikus kivonatok előállítása.

A spagírika egy ősrégi előállítási módszernek a része, melynek a gyökereit az alkímiában találjuk. Itt a párlatokat és a növényi sókat (a tejes növény részeinek az elhamvasztásából kinyerve) használjuk fel. Ezzel azt kívánjuk elérni, hogy a kozmetikumokban lévő gyógynövények a bennük rejlő impulzusokat, az őket átható feldolgozási lépcsőfokok segítségével (melyek a Tűz a Föld a Levegő és a Víz elemeket reprezentálják) a felhasználók felé tovább tudják adni. Csak így lehet egy gyógyító folyamatot, illetve a kozmetikában egy kiegyensúlyozó és harmonizáló folyamatot elindítani. A bőr érzékelhetően kiegyensúlyozottabbá válik, és emiatt a káros környezeti hatásokkal szemben ellenállóbb lesz. A bőr sugárzóvá válik, és azt a hatást közvetíti, hogy az ember jól érzi magát a bőrében.

Milyen fertőtlenítő szereket alkalmaznak a gyártó berendezésekhez?

A környezetvédelem felvállalása a kozmetikában a nyersanyag kiválasztással kezdődik és tovább folytatódik a gyártási folyamatban.

A szokványostól egészen eltérő módon tisztítjuk a munkaeszközeinket. Nem használunk fertőtlenítő szereket, amelyek aztán a következő gyártásnál a termékekbe bekerülhetnek. Biológiailag lebomló tisztítószereket és éterikus olajokkal kombinált 97%-os alkoholt alkalmazunk a fertőtlenítéshez.

Milyen emulgeáló szereket használnak a receptúrákban?

Kizárólag természetes emulgeáló anyagokat használunk! Az emulgeálószerek funkciója a vizes és zsíros fázis összekötése. Ezáltal jön létre egy könnyen eloszlatható, kenhető krém: az emulzió. Tisztán zsírtartalmú termékek nem használhatják a „krém” megnevezést. Az emulgeáló tulajdonságokkal rendelkező természetes nyersanyagokat előnyben kell részesíteni a kémiai elmulgeátorokkal szemben.

Ez elsősorban a gyapjúviasz, mely kiváló bőrápoló hatással is rendelkezik. A méz csak gyengén reagál, a méhviasz szintén gyenge emulgeátor.

További természetes emulgeálószer az ellenőrzött biológiai termesztésből származó, géntechnológia mentes lecitin, amely főleg tejszerű kozmetikumokban (olaj a vízben-emulzió) használatos. Ugyanígy használják a cetyl – valamint a cetearyl alkoholokat is. Ezeket a Demeter minősítés is engedélyezi természetes emulgeálószerként. Az összes többi emulgeátor nem természetes!

Miért tartalmaznak a krémek lanolint?

A krémekben található színtiszta gyapjúviaszt - hivatalos néven Adeps Lanae - hibásan gyakran lanolinnak nevezik (a lanolin azonban egy termék, amely 65% gyapjúviaszt, 20% vizet és 15% paraffinolajat tartalmaz). Mivel a gyógyszerészek számára kenőcsök keverésénél a gyapjúviasz túl nehéz, évtizedek óta a könnyebben keverhető lanolint használják erre a célra. Sajnos az INCI-megnevezésekben aztán mindent lanolinnak neveztek el. A Martina Gebhardt készítményekben azonban kizárólag 100%-osan tiszta gyapjúviasz található!

A gyapjúviasz a birkák gyapjában lévő zsír. A gyapjúviasz a méhviasszal együtt az egyik legrégebbi krémalapanyag. Egyiptomi sírásatásoknál bizonyítottan több mint 4000 éves kozmetikai tégelyekben találták meg a nyomukat. Azt mondják, hogy az ókori Görögországban oesypusnak hívták a gyapjúviaszt. Kevés olajjal és illatos esszenciákkal keverve nagyon népszerű volt gyógyító tulajdonságainak is köszönhetően. Ez a zsír nagyon hasonlít az emberi testben lévő zsírra és ezért nagyon jó tolerálható. Az újszülötteken lévő magzatmáz (vernix), mely a csecsemőt burkolja, tulajdonságait tekintve igen hasonló a gyapjúviaszhoz.

Különösen ajánlott neurodermitis, psoriaris és általában extrém száraz bőr esetén. Elhalványítja a hegeket és nyugtatóan hat gyulladások esetén. Ezért olyan kedvelt a babaápolásban (bébi popsi). A gyapjúviasz nedvességtaszító, viszont megköti a nedvességet a bőrben. Segít a bőrnek egyensúlyban maradni a hidrolipid-réteg stabilizálásával. A felhasználó érzi, hogy már néhány perccel a krém felvitele után a bőr rugalmassá és puha tapintásúvá válik.

A gyapjúviasz a múlt század végéig a legjelentősebb kozmetikum alapanyag volt. A parafinok azonban, amelyek sokkal olcsóbbak, ezen kívül „szép” fehérré teszik a krémeket, és nincs birkaszaguk sem, rövid időn belül kiszorították a gyapjúviaszt. A 80-as években a peszticidekkel szennyezett gyapjúviaszt tették felelőssé egyes allergiás reakciókért. A birkatartásban azonban gazdasági okokból nem vált be a peszticidek alkalmazása. Így a 90- es évek eleje óta peszticidekben szegény gyapjúviasz van a piacon.

Martina Gebhardt asszony 1993 óta dolgozik egy alternatív gyapjúviasz-projektben Új-Zélandon, amely lehetővé teszi számukra bio-mosószerek használatát, és a birkák kiválasztását saját minőségi követelményeik szerint.

Milyen vizet tartalmaznak a Martina Gebhardt készítmények?

„ Én ellensége vagyok a desztillált víznek, mert számomra az halott víz. Ezzel szemben a forrásvíz ideális, mert először is mentes a csíráktól, nitrátoktól és más terhelő anyagoktól, másodszor nem kell nagyon messziről szállítani. Boldogok lehetünk, hogy a gyártásunk egy messzemenően érintetlen vidéki területen, természetvédelmi területek ölelésében, Felső-Bajorországban fekszik. Ez azt jelenti, hogy nagyon jó minőségű és ásványi anyagokban gazdag ivóvizünk van. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy egy saját forrással rendelkezünk, ami a gyártás során rendelkezésünkre áll, és amelynél rendszeresen bevizsgáljuk az ivóvíz minőséget. A víz a különböző növénykivonatok oldószer közvetítőjeként szolgál.”

Martina Gebhardt           

Milyen hőmérsékleten tároljuk a termékeket?

A termékek tárolása során kerülni kell az extrém hőmérsékleteket és hőmérséklet ingadozásokat. Tárolási hőmérséklet: 2 – 25 ºC. Hő hatására a krémek kiengedhetik olajtartalmuk egy részét, de ez nem csökkenti a termék minőségét, keveréssel pedig megszüntethető a szétválás. A csomagoláson feltüntetett eltarthatóság a bontatlan termékre vonatkozik.

Vegyes bőrre milyen készítményeket ajánlanak?

Erre a bőrállapotra a vitalizáló és harmonizáló hatású Martina Gebhardt Citromfű krémet ajánljuk. Elsősorban a kevert bőr ápolására szolgáló készítmény, de az érzékenyebb bőr is jól tolerálja, így gyermekek és tinédzserek bőrápolására is kiválóan alkalmas. Bőrállapottól függően a Rózsa és a Zsálya termékcsalád készítményeivel kombinálható. Zsíros, tágpórusú, gyulladásokra hajlamos, továbbá egyéb területeken száraz bőr esetén a Zsálya Tisztító tejjel és Tonikkal együtt használható. A többnyire száraz és „T-vonalban” enyhén zsírosodó, illetve érzékeny bőrállapot esetén viszont a Rózsa Tisztító tejjel és Tonikkal alkalmazható együtt. Faggyút feloldó hatású, anélkül, hogy a bőrt kiszárítaná. Illata frissítő és élénkítő. A citromfű kivonatnak feloldó hatása van, emiatt a krém jól alkalmazható grízek (milárisok) kezelésére is.

A Young&Active Termékcsalád szintén a vegyes bőr ápolására szolgál

A nyáriasan könnyű és sportos termékcsaládot a fiatal kevert bőrre fejlesztették ki.

A fiatalok gyakran nem tudják, hogy milyen ápolás a megfelelő számukra. Környezeti hatások: hideg, meleg, nap, szél és a levegőszennyezés, de stressz vagy az egyoldalú táplálkozás is felborítják a bőr egyensúlyát. Agresszív tisztítás, a pórusokat eltömítő alapozók, javítóstiftek, korrektorok mind nyomot hagynak a bőrön. A megfelelő ápolás újra helyreállítja a bőr egyensúlyát. Új termékcsaládunkkal - YOUNG & ACTIVE – pótoljuk a tisztátalan és gyulladásokra hajlamos tinédzserbőr és az igényes, érett bőr ápolása közötti hiányt.

Vannak-e napvédő készítményei a Martina Gebhardt kometikának?

A Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH nem használ titán-dioxidot, cink-oxidot, vagy kémiai filtereket a kozmetikumok előállítása során, ezért nem gyárt napvédő készítményeket sem. A Martina Gebhardt kozmetikumokban található értékes növényi olajok, mint az avokádó olaj, olíva olaj és a sárgarépa olaj, valamint a sárgarépa kivonat természetes napvédő hatással rendelkezik, mely SPF:3-8-as faktorszámú, enyhe napvédelmet is biztosít.

 

A Summer Time termékcsalád készítményei SPF 6 fényvédő faktorszámmal rendelkeznek

 

Természetes fényvédő hatás: a SUMMER TIME krém, nap- és testápoló tej, valamint a testápoló olaj 6-os napvédő faktorszámmal rendelkezik. Így ez a trió természetes napvédelmet tud biztosítani a használóiknak. A termékek összetétele nem változott, csak sikeres napvédelem minősítésen estek át az idei év elején. Így most már hivatalosan állíthatjuk róluk a fényvédő hatásukat. Termékeink természetesen nem pótolják a bőr erőteljesebb fényvédelmét szolgáló készítmények használatát a nyári napsütésben, de azok hatását is erősítik, kiegészítik.

 

Kukuidió olaj támogatja és serkenti a bőr melanin termelését

 

Kukuidió olaj központi összetevője a SUMMER TIME termékeknek, mivel az ásványi föld komponenssel együtt képezi termékeink fényvédő hatásának bázisát. A kukuidió olajat az Aleurites Moluccana fa magjából nyerik ki, kíméletes hidegen sajtolással. A trópusi vidékeken évszázadok óta használják ezt a csodálatos olajat a születés után az újszülöttek bőrének saját, napfény elleni védőműködésének aktiválására. A kukuidió olaj rendkívül gazdag vitaminokban, különösen A, B és E vitaminban. Serkenti a bőr melanin termelését, amely a bőr saját pigementje, így védelmezi a bőrt a napsugárzástól és elősegíti a szép, természetes barnaság kialakulását. Dióhéjban: A SUMMER TIME termékek támogatják a bőrt az éltető napfény élvezetében, és segítenek megelőzni a napfény túlzott behatásából származó káros, kellemetlen mellékhatásokat.

Száraz bőrre milyen Martina Gebhardt kozmetikumokat válasszak?

Száraz, érzékeny bőrre elsősorban a Rózsa termékcsaládot ajánljuk. A nyugtató, kisimító, hidratáló rózsa termékcsalád használata megelőzi az idő előtti öregedést, és a bőrnek egészséges ragyogást kölcsönöz. A Rózsa termékcsalád minden korosztály körében nagyon kedvelt.

A Demeter-minősítésű rózsát számtalan formában megtalálhatjuk a Martina Gebhardt Rózsa készítményekben, úgy mint: éterikus rózsaolaj, rózsaszirom kivonat, spagírikus rózsaszirom esszencia, rózsaszirom hidrolátum, vadrózsaolaj és rózsa tinktúra.

A tökéletes szépségében pompázó rózsa a szépség harmóniáját és a tökéletes egyensúlyt közvetíti számunkra. Mindhárom régiója, a virág- a szár és levelek, valamint a gyökér tartomány egyaránt fejlett, egyik sem mutat túlzó kibontakozást a másik kárára. Ezt a harmónia teremtő képességet közvetíti bőrünk felé. A rózsa kiegyensúlyozó, élénkítő és antimikrobiális hatású, finomítja a pórusokat és növeli a bőr védekező erejét. Különösen érzékeny és allergiára hajlamos bőrállapotoknál bőrerősítő hatása révén támogatást nyújt, hogy a bőr újra visszanyerje harmonikus működését.

A kis kiszerelésű krémeken hol találom az összetevők felsorolását?

A kis kiszerelésű krémek, balzsamok (15ml) esetén a termékek alján található az összetevők hivatalos listája. Fordítsa meg a terméket fejjel lefelé, majd az „open” feliratnál húzza fel a nyitható cimkét, így láthatóvá válnak a felsorolt összetevők.