Naturrein Fénygyökér Kősó 500 g

Naturrein Fénygyökér Kősó 500 g

A fénygyökér jelentősége a táplálkozásban

A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.

 

Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla:

„Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.”

A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják:

„A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immunerősítő.”

 

Fénygyökér Kősó

kiszerelések: 150g, és 500g (utántöltő)

 

Összetevők: kősó 93 %, fénygyökér 5 % (Dioscorea batata, semleges ízű), halit-kristálysó 2 %

 

Ez a kősó 84 ásványi anyagot tartalmaz, sejtszinten hasznosítható formában. Nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot, mint pl. csomósodásgátlót, jódot vagy ízfokozókat. A halit-kristálysó, a gyémánt a sók között, amely földdé vált fénynek nevezhető. A fénygyökér ellenőrzött biológiai termesztésből származik, kézzel szedett és kíméletesen került feldolgozásra.

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
    • Ár: 3.730 Ft
  • Gyártó: Imton
  • Termék kód: NAT17
  • Elérhetőség: Raktáron

darab