NATURREIN GYIK

NATURREIN

A fénygyökér porból milyen mennyiség fogyasztását javasolják?

A fénygyökér-por napi fogyasztásra alkalmas és ajánlott. Javítható vele táplálékaink fényéter (prána) tartalma. Nem a mennyiség a döntő, hanem a rendszeres fogyasztás. Így négy személyre elegendő egy teáskanálnyit beletenni az ételbe.

Milyen minőségi kritériumoknak felel meg a Naturrein márka?

Naturrein (Imton GmbH)


„Naturrein – természetes tisztaság” azt jelenti, hogy minden terméknek pontosan meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie:

 • Az általunk felhasznált valamennyi nyersanyag rendkívül magas minőséget képvisel,
 • nem használunk sem ipari, sem mesterséges segédanyagokat,
 • tartósítószereket és színezéket sem,
 • a nyersanyagok messzemenően természetesek maradnak a feldolgozás során, hogy az embert fogyasztásuk ne károsítsa, hanem élővé, elevenné tegye.
 • A növények termesztésének fenntarthatónak kell lennie és legalább bio-minősítéssel rendelkeznie.
 • Valamennyi termékünket kézi munkával, saját fejlesztésű receptúrák alapján készítjük, „naturrein” összetevőkből.
 • Cégünk etikája a következő alapelvekre épül: egészség, környezetvédelem és testvériesség. Nálunk a termék és a mögötte álló ember van az előtérben, nem az ár.
A fénygyökér – az erőt adó és kiegyensúlyozó gumó

A Dioscoreaceae család kb. 650 fajt tartalmaz. Több faj is van, amit termesztettek. A Dioscorea alata L. (jamsz) bizonyára a legismertebb. Ázsiából származik, és elvitték Észak- és Dél-Amerikába. Európában két faj fordul elő: a Dioscorea pyrenaica bubani és a Dioscorea bacanica kosamin. Közép-európai rokonfaj a Tamus communis l., a pirítógyökér.

 

A gumó elfogyasztásával a benne lévő életáramlatok az emberi testben egyre előrehaladottabb keményedési folyamatok ellen hatnak – mondja Cornelia Hahn antropozófus orvosnő. „Ezért főleg a magasan civilizált országokban egészséges és élénkítő az emberek számára. Erőt ad, és segíti az életerők szabad áramlását a testben.” A kínai orvoslásban ismerik a Dioscorea batatának azt a tulajdonságát, hogy rendszeres szedése esetén emeli a szellemet, megvilágosítja az értelmet, és elősegíti a hosszú életet. A fénygyökér állítólag javítja és fokozza a chi-energia áramlását is a meridiánokban.

 

Tudományos szempontból is érdekes anyagokat tartalmaz a fénygyökér. Így többek között a diosgenin növényi hormont, amely a testben progeszteronná alakul. A progeszteron az ösztrogénhez hasonlóan női nemi hormon, és újabb kutatások szerint a változókori rendellenességeken segít.


Az antropozófus Hahn doktornő szerint a gyökér harmonizál, segíti az emésztést, vízhajtó, étvágyfokozó, valamint fiatalító és vércukor-csökkentő hatású. „Egészen általánosságban erősíti az immunrendszert is.”

 

A gyökérgumó azonban számos olyan anyagot is tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az emberi táplálkozásban. A burgonyához képest mintegy ezerszeres mennyiségű A-vitamint, több vasat, több kalciumot, több C-vitamint tartalmaz, valamint aminosavakat, szaponinokat, poliszacharidokat, és eddig bizonyítottan 31 nyomelemet.

 

A konyhában a semleges ízű fénygyökér a burgonyához hasonlóan használható. Nyersen is lehet fogyasztani, vagy sütni, főzni, grillezni és olajban kisütni. A szeleteléskor megjelenő nyálka fajspecifikus, és melegítésre eltűnik.


Mivel a növény több mint egy méterre nő le a földbe, a gyökerei a mélyben válnak vastagabbá, és ráadásul akár 15 méteres indákat növeszt, a termesztése és a fáradtságos betakarítása nagy kihívást jelent.

Hogyan tehetjük újra élővé ivóvizünket?

A Bio – Víz - Örvényeltető

 

„Az örvény-tölcsér az egyetlen forma a Földön, amely a legmagasabb Hierarchiákig felér.“
Rudolf Steiner

 

Az anyaföld legenergiadúsabb vizei közé tartoznak a magashegységek patakjai.
Abban az érzékeny pillanatban, amelyben egy vízörvény számtalan kis örvény által káosszá oszlik szét, folyadékkristályláncok (polimerek) jönnek létre. Ezek tartják fenn a víz belső struktúráját.
Az általunk kifejlesztett Bio-Víz-Örvényeltető ezt a természetes folyamatot képezi le.

 

A látható hatások összehasonlító gyakorlati vizsgálatok során bámulatosak. A növények például örvényeltetett víz felhasználása mellett egyenletesebben és erőteljesebben csíráznak, ellenállóbbak és intenzívebb az ízük. A növényekkel végzett kísérletsorozatok azonban csak arra szolgáltak, hogy a különböző impregnált vizeket teszteljük, és viszonylag gyorsan kiértékelhető eredményekhez jussunk.

 

Örvénylombikunkban lehetőségünk van az „ideális” örvény létrehozására, a természet mintájára. A „káoszosodási folyamat” által az alsó burában történő szétáradáskor a vízben törlődnek régi, lényidegen információk (pl. károsanyag terhelések negatív frekvenciái), és az örvény által a víz lénye újra összekapcsolódhat az anyaggal, és az újonnan felvett kozmikus formaerők benne maradnak. Azáltal, hogy mindkét folyamat (örvényeltetés és szétszóródás) ugyanakkor történik, vákuum keletkezik, amely a vizet éterikusan-energetikailag feltölti, és ezáltal elevenné teszi. Így jön létre újra a rugalmasság a folyadékkristályláncok képződése által. A vízcsepp egy nem mozgó életből újra egy belül áramló életté éled fel. Visszakapja eredeti sugárzó formaerejét (ez megfelelő mikroszkóp alatt jól megfigyelhető). Az örvénylő áramlás által a vizet újra lényszerűen elevenné lehet tenni. Még akkor is, ha a víz forr, ezek a kristályláncok megmaradnak.

 

„Tíz év kutatómunka“

„Mindent megadnak az Istenek annak, aki összhangra törekszik.“
Ralf Rößner

 

Mivel az örvény formája döntő hatással van a folyamatra, olyan formát kellett adni neki, amely az ideálisat leginkább megközelíti. A leghatásosabbnak bizonyuló forma úgy néz ki, mint két a csúcsával egymásra állított tojás.
Szintén döntő jelentőségű a méret és az átfolyási nyílás méretének aránya. Ezután meg kellett találni a „tölcsér” legjobb szögét, mivel ez döntően befolyásolja a forgási sebességet.


A megfelelő üveg megtalálása volt az egyik utolsó, de legnehezebb feladat is. Más tulajdonságok mellett fémmentesnek kellett lennie. A szakemberek tanácsainak és a velük való együttműködésnek köszönhetően végül találtam egy tiszta kristályt. Az üvegfújók tapasztalat mellett partnerüzemünkben találtam meg a szükséges elkötelezettséget és a megfelelő felszerelést is készülékeink előállításához.

 

Ralf Rößner

Fénygyökeres savanyú káposzta saláta

A savanyú káposzta a tél vitaminja. Minden nap kellene enni, nemcsak a C-vitamin tartalma miatt, hanem azért is, mert remekül támogatja a bélflórát. Nem kell félni, hogy unalmassá válik a mindennapos fogyasztása, mivel bármilyen más zöldséggel együtt keverhetjük.

 

 

Hozzávalók: (2-3 adag)

 

 • 20 dkg házilag savanyított savanyú káposzta
 • 10 dkg sárgarépa
 • 2 kisebb alma
 • 2 közepes savanyú uborka vagy kovászos uborka
 • 1 kisebb lila hagyma
 • fokhagymás, hidegen sajtolt napraforgóolaj
 • fénygyökér por (1-2 kávéskanál)

 

Elkészítése:

A sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le, majd az uborkát és az almát gyufaszál vastagságúra vágjuk.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel.
A káposztát nem kell kinyomkodni (mivel magunk készítettük, így valószínűleg nem túlságosan sós), adjuk hozzá az uborkát, az almát, a hagymát és a sárgarépát.
Löttyintsük meg egy kevéske fokhagymás napraforgóolajjal, és jól keverjük össze.
A tetejére egy kis fénygyökér port szórjunk, ízlés szerinti mennyiségben.

 

Jó étvágyat hozzá!

Céklakrémleves fénygyökérrel

A cékla a tél egyik legfontosabb zöldsége. Vitaminokban és ásványi anyagokban különösen gazdag, amelyekből télen nincs túl nagy választék. A céklát a népi gyógyászat kiváló vérképzőnek ismeri, ugyanis a szervezet a céklából nagyon jól tudja hasznosítani a nyomelemeket. A méregtelenítés egyik legfontosabb alapanyaga.

 

 

Hozzávalók: (4 személyre):

 

 • 2 db közepes méretű cékla
 • 4 db közepes méretű burgonya
 • 1 db közepes méretű vöröshagyma 
 • 1 teáskanál ételízesítő
 • csipet őrölt tarkabors
 • 1/2 mokkáskanál himalája só
 • 2 dl kókuszkrém
 • 1/2 bio citrom leve
 • 1 kk fénygyökér por

 

Elkészítése:

 

A megtisztított és kisebb kockákra darabolt céklát, krumplit és a hagymát a fűszerekkel együtt felteszem főni, éppen annyi tisztított vízzel, hogy ellepje.
Miután megpuhultak, leveszem a tűzről, és hozzáöntöm a kókuszkrémet. 
Összeturmixolom, ha szükséges, kevés vízzel hígítom.
Visszateszem a tűzhelyre, egyet rottyantok rajta. 
Elzárom alatta a tüzet, és ekkor csavarom bele a citromlevet. 
Kókuszkrémmel meglocsolva és fénygyökér porral meghintve fogyasztom, de nagyon finom tökmagolajjal is.

 

Jó étvágyat kívánok ehhez az egyszerű, egészséges és nagyon finom leveshez!