Naturrein Márkaleírás

A fénygyökér jelentősége a táplálkozásban

 

A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.

 


Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla:

 

„Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.”

 


A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják:

 

„A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immuntonikum.”

 

BIO VÍZÖRVÉNYELTETŐ:

 


„DER WIRBEL - TRICHTER IST DIE EINZIGE  FORM  AUF  DER ERDE , DIE BIS IN  DIE  HÖCHSTEN HIERARCHIEN HINEINREICHT“.

 

„AZ ÖRVÉNY-TÖLCSÉR AZ EGYETLEN FORMA A FÖLDÖN, AMELY A LEGMAGASABB HIERARCHIÁKIG ELÉR”

 

RUDOLF STEINER

 

IMTON Bio Vízörvényeltető készülékek

 

Az anyaföld legenergiadúsabb vizei közé tartoznak a magashegységek patakjai. Abban az érzékeny pillanatban, amelyben egy vízörvény számtalan kis örvény által káosszá válik, a víz energiát tud felvenni a környezetből. Ezek aktiváló környezeti energiák. A víz élettel telivé és könnyeddé válik, amit mérleggel nem annyira lehet mérni, mintsem sokkal inkább az ízlelő bimbókkal és az emberre gyakorolt frissítő hatásban.

 

Az IMTON vízörvényeltető készülékben ezt a természetes folyamatot képeztük le. A víz szétrobbantásakor az alsó burában a vízből „szilárd” és inkább élettelen információk oldódnak ki. A felső burában történő örvényeltetés által „mozgékony” és élő környezeti energiákat vesz fel. Azon kozmikus erők dominálnak, amelyek valamennyi életfolyamat alapját képezik. A víz lefelé folyása által a felső burában szívóhatás keletkezik, amely által vízáramlással ellentétes irányú légáramlás jön létre alulról az örvényben. A víz egy időben történő szétrobbantása és örvényeltetése valamint a szívóhatás és az ehhez kapcsolódó ellentétes mozgás által a víz energetikailag feltöltődik és ezáltal élővé válik.

 

A szigorú tudományos magyarázatokat meghagyjuk a tágabb értelemben vett természettudományoknak. A vízörvényeltetés látható hatásai egyértelműek és legalább annyira örömteliek, mint amennyire bámulatosak. Például az örvényeltetett vízzel öntözött növények egyenletesebben és erőteljesebben csíráznak, ellenállóbbak és intenzívebb az ízük is.

 

Az alkalmazási lehetőségek tehát nagyon sokrétűek és a táplálkozáshoz használt víz energetizálása mellett, Bach-virágcseppek vagy más esszenciák elkészítésének alapjául is szolgálhat.

 


Mivel az örvény formája döntő hatással van a folyamatra, olyan formát kellett adni neki, amely az ideálist leginkább megközelíti. A leghatásosabbnak bizonyuló forma úgy néz ki, mint két a csúcsával egymásra állított tojás.

 

Szintén döntő jelentőségű a méret és az átfolyási nyílás méretének aránya. Ezután meg kellett találni a „tölcsér” legjobb szögét, mivel ez döntően befolyásolja a forgási sebességet.

 

A megfelelő üveg megtalálása volt az egyik utolsó, de legnehezebb feladat is. Más tulajdonságok mellett fémmentesnek kellett lennie. A szakemberek tanácsainak és a velük való együttműködésnek köszönhetően végül találtam egy tiszta kristályt. Az üvegfújók tapasztalata mellett partnerüzemünkben találtam meg a szükséges elkötelezettséget és a megfelelő felszerelést is a különleges minőségű vízörvényeltetőink előállításához.

 

HASZNÁLAT

 

Az eszköz két tojás alakú, szájjal fújt üvegburából áll, valamint egy műanyag összekötő elemből. A forma és az üvegvastagság nagy stabilitást ad, de nem garancia az eszköz törhetetlenségére. Tehát bánjon vele tudatosan és érzéssel.

 

Először is óvatosan csavarja szét a két részt. Az egyik felét töltse meg a kívánt folyadékkal (csapvíz, esetleg gyümölcslé, de semmiképpen sem szénsavas ital!).

 

Most újra illessze össze a két üvegburát. Eleinte ehhez türelemre lesz szüksége, de idővel az összekötő elem egyre jobban idomulni fog az üveghez.

 

Mindkét üvegburát erősen fogja meg és a megtöltött részt tekerje felülre. Ezután a felül lévő (teli) üvegtartályt 2-4 kisebb, körkörös mozdulattal hozza mozgásba.

 

Hagyja a két üveget egymás fölött függőlegesen állni. Először néhány buborékot fog látni, majd kialakul a vízörvény.

 

Ismételje meg ezt a folyamatot 2-3x az óramutató járásával megegyező irányba, majd 9-12 alkalommal az óramutató járásával ellentétesen.

 

Az örvényben polimerek (folyadékkristályok) képződnek, rezgési frekvenciájukat (pozitívan vagy negatívan) befolyásolhatjuk. Egy saját rezgésektől mentes vagy legalább saját rezgés-semleges helyiségben tiszta Kozmikus erők töltődnek a vízbe. Mivel azonban ilyen valószínűleg nincs (a barlangok relatív semlegesek), a bennünket körülvevő rezgések harmonizálása érdekében gondolkodjunk tudatosan pozitívan és érzéssel végezzük el a fent leírt folyamatot.

 


SZEMÉLYES AJÁNLÁSOM

 

NEMCSAK A TAVASZ IDEÁLIS IDŐPONT A BÖJTÖLÉSRE

 


Sokan közülünk szánnak időt arra, hogy testüket új erővel és energiával töltsék fel. A kevesebb és tudatosabb étkezés, az alkohol, édesség és nikotin megvonása, vagy a böjtölés a test, a lélek és a szellem megtisztítása.

 

Az éltető víz ehhez ideális kísérő, társ. Segít a testnek erői regenerálásában és aktiválásában, erősíti az anyagcserét és támogatja a szervfunkciókat. Böjtkúránál még a teljesítőképességet is növelheti. Ez azt jelenti, hogy könnyebb sporttevékenység gond nélkül lehetséges, az individuális jó közérzethez és a böjt sikeréhez is hozzájárulhat.

 


Aki rendszeresen a BIO-VÍZ-ÖRVÉNYELTETŐBEN készült saját maga örvényeltetett vizet iszik, önmagában ezzel a folyamattal, tevékenységgel hozzájárulhat szervezete saját erőinek erősítéséhez, és egyszerű módon tehet valamit egészsége érdekében.

 

Számos gyógyvíz van a piacon. Majdnem mindegyik alkalmas lenne a mindennapi folyadékpótlásra, mennyiségi korlátozás nélkül. Azt mondtam „lenne”, azonban a legtöbb jó vizet sajnos nagy teljesítményű pumpákkal hozzák a felszínre, vagy túl nagy nyomással. Ez a túl nagy nyomás minden szellemet kiűz, és így elillan az élet. Amikor Paracelsus azt mondja: „Nem szükséges vagy az élethez, maga az élet vagy”, pontosan erre a vízben lakozó Élet-Szellemre gondol.

 


Tehát a BIO-VÍZ-ÖRVÉNYELTETŐVEL ELŐÁLLÍTHATJUK SAJÁT „ÉLETVÍZÜNKET”!

 


Rendszeres és bőséges fogyasztása a feltétele annak, hogy az „egészségelixír” kifejthesse hatását. Túl sokat nem lehet inni az eleven, élő vízből, csak túl keveset.

 

A jó víz egészségjavító hatása lényegében a belső struktúrájában rejlik. A kézzel örvényeltetett víz teljes körűen hat, megakadályozza a szövetek kiszáradását, aktiválja az energia-anyagcserét, biztosítja az anyagcsere-termékek „elszállítását” és csökkenti az éhségérzetet. Rendszeresen fogyasztva az eleven, élő víz megelőzheti a böjtölés okozta energiacsökkenést és kiegyenlíti a meglévő deficiteket.

 

Egy liter vízbe tegyünk az örvényeltetés előtt egy teáskanálnyi, természetes tengeri sóból készült sóoldatot. Az örvényeltetés által a vízben feloldott ásványi anyagokat a szervezet rendkívül jól tudja hasznosítani. A BIO-VÍZ-ÖRVÉNYELTETŐBEN energetizált víz különösen jó (kalóriamentes) szomjoltó, és egészségjavító hatása teljes körű.

 

                                                                                           

Ralf Röβner