SENSISANA GYIK

SENSISANA

Érzékeny és allergiára hajlamos bőrre milyen készítménycsalád használata javasolt?

KAMÉLIA TERMÉKCSALÁD

 

A VIRÁG, AMI FIATALSÁGOT ÉS FINOMSÁGOT ÍGÉR

 

A kelet-ázsiai irodalomban a fiatalság, majdhogynem a szüzesség megtestesülése, és az érzékenységé. Egy magában nyugvó személyiség érő szerelme és ereje. Könnyed és illanó, ahogy a tenger habjai, mindig újabb és újabb virágokat hoz a soha el nem fáradó növény és szétárasztja finom illatát. Nem hiába a kamélia a rózsával együtt az egyik legkedveltebb virág, amellyel bármely alkalomból meglepheti az ember imádottját. A japánok „a tavaszt elhozó virágnak” nevezik a kaméliát, hiszen korán virágzik. Mivel azonban rendkívül kitartóan egészen őszig tart virágzása, Kelet-Ázsiában a hosszú élet, a kitartás és a szerelem végtelen erejének szimbóluma is.

 

A SZÉPÍTŐSZER KELET-ÁZSIÁBÓL

 

A Camelia oleifera magjából már évszázadok óta préselnek rendkívül magas színvonalú értékes olajat. Különleges zsírsav-struktúrájának köszönhetően olyan gyorsan és mélyen jut be a bőrrétegekbe, mint a víz és bársonyos, puha bőrérzetet eredményez. Kellemes és könnyű védőpajzsot képez a bőr felszíne és az agresszív környezeti hatások között, amely tulajdonság különösen az érzékeny és allergiára hajlamos bőrállapotok esetében rendkívül hasznos.

 

Kamélia kivonatok

 

Ebben a rendkívüli termékcsaládban különböző kivonatokat használunk fel. A Camelia japonica teljes növényéből spagírikus esszenciát állítunk elő az alkímia titkos tudománya szerint (Paracelsus alapján). Ez egyrészt tartalmazza a virágzat, a gyökér, a levelek és a magok erjesztéséből származó finoman illatozó desztillátumot, másrészt a hosszadalmas ritmikus, biodinamikus folyamatokban előállított növényi kristályokat (növényi ásványokat).

Ezeknél a folyamatoknál rendkívüli jelentőséggel bírnak a csillagállások, elsősorban a Nap és a Hold állása.

A kivonatok hidratáló, kisimító, vitalizáló és regeneráló hatásúak. A Camelia japonica virágesszenciái a kozmetikumot a kecses és törékeny növény lényével gazdagítják. A gyengéd frissesség, fiatalos kisugárzás, vitalitás és kitartás információját közvetíti.

A Camelia sinensis (zöld tea) kivonata kiváló gyökfogó és erősíti a bőr immunrendszerét. Ez a környezeti ártalmaknak kitett és igénybe vett bőr számára elementáris fontosságú.

Ez a tápláló termékcsalád a kamélia és a homoktövis értékes összetevőivel megad mindent a száraz, érett és érzékeny bőr számára, amire szüksége van.

Az illatjegy tiszta, valódi éterikus olajokból tevődik össze, amelyek ellenőrzött biológiai termesztésből származnak. Az illat gyengéd és érzéki, mimóza és a kamélia, ugyanakkor balzsamos meleg is a szantálfának köszönhetően.

Az allergia témakörről

Allergiás reakciók mindig is léteztek, mégis ipari korunk jellemzőjének tűnik, hogy már-már félelmetes mértékben emelkedik a számuk. Különösen gyerekeket érint egyre gyakrabban. Az allergiákhoz nemcsak a bizonyos anyagokra, pl. mosószerre, parfümre vagy élelmiszerre, mutatott általános érzékenységi reakciók tartoznak, hanem különböző bőrbetegségek is, mint a neurodermatitisz (atópiás ekcéma) és psoriasis (pikkelysömör).
A bőrkép javításához fontos, hogy az allergiát kiváltó anyagot felismerjük és konzekvensen kerüljük. Irritáló anyagoktól mentes kozmetikum hozzájárulhat ahhoz, hogy az olyan kellemetlen tünetek, mint a viszketés és a bőrpír lecsengjenek.
Ezenkívül a bőrt védő és a bőrzsírhoz hasonló anyagokkal (pl. nem irritáló, allergizáló növényi olajok és sheavaj) látják el, a bőrkép javítása érdekében.

 

Kőolajszármazékok (parafinok), éterikus olajok és növényi kivonatok felhasználása kerülendő, mivel ezek néhány esetben allergiás reakciókat okozhatnak vagy felerősíthetik azokat.

Mitől különlegesek a magolaj kapszulák?

Drágakövek a bőrnek

 

A legértékesebb növényi olajokat gyűjtöttük össze Önöknek, hogy bőrüket úgy igazán kényeztethessék.
A legtöbb olajat eddig csak a bőrgyógyászatban alkalmazták, pl. hegek, pikkelysömör vagy neuroder-mitisz kezelésében. Ezek közül a magolajok közül sokat a különböző kultúrnépek mindig is gyógyszerként használtak. Például Mexikóban a ligetszépe magját a sámánok sebkezelésre alkalmazták. A kukuidió olaját Hawaiion égések és napégések enyhítésére használták. A rosa mosqueta olajat pedig az Andokban élő népek különböző bőrbetegségek kezelésére használták. 

 

Csak néhány évvel ezelőtt

 

fedezték fel értékes tulajdonságaikat a szépségápolásban. Ezeket az olajokat az esszenciális zsírsavak magas tartalma jellemzi, ezek közül a gammalinolénsav 23 % és a linolénsav 71 %. Legfőbb tulajdonságuk, hogy növelik a bőr rugalmasságát és támogatják regenerációs képességét. Ez különösen a száraz és érzékeny bőrnek válik javára.
A kapszulák anyaga 100 %-ban növényi, melyet nyugodtan bedobhatunk a lefolyóba vagy a komposztba.

 

Kapszuláink tartalma értékes magolajok, növényi hatóanyagok és éterikus olajok kiegyensúlyozott kompozíciója, amellyel bőrét a természet legjobb adományaival kényeztetheti.
Már néhány alkalmazás után meg fogja győzni Önt is hatékonyságuk.
Az arcolajok enyhén színezőek, természetes napvédelemmel.

Hogyan használjuk a SENSISANA készítményeket?

Reggelente tisztítás után a bőr felfrissítésére és élénkítésére a tonikot használjuk. Paskoljuk bele a bőrbe a vérellátás fokozása érdekében. Ezután a még nedve bőrbe masszírozzuk bele a krémet. Elegendő egy kis mennyiség. Amennyiben egy kicsit könnyebb állagot szeretnénk, keverjünk a krémhez egy pár csepp tejet és ezt a keveréket vigyük fel az arcra.

 

Este általában csak a tisztító tejre van szükség. A benedvesített bőrbe masszírozzuk be a tisztító tejet, majd langyos vízzel mossuk le. A tisztító tej visszazsírozó hatású és elegendő védelmet és ápolást biztosít éjszakára. A bőr így tud lélegezni, ez azt jelenti, hogy az izzadtság és a salakanyagok akadálytalanul a bőr felszínére tudnak kerülni. Így a bőr egészséges marad és visszatalál természetes egyensúlyához.

Milyen minőségi irányelveket alkalmaznak a gyártás során?

Minőségi kritériumok

 

  • 100 % természetes összetevők
  • A termékek nem tartalmaznak természetazonos nyersanyagokat, tenzideket, glicerint, titánoxidot, tartósítószert és a krémek és tejek alkoholt sem
  • Nem tartalmaznak a készítmények olyan összetevőket, amelyek előállításáért állatokat kínoznak vagy ölnek meg
  • A felhasznált nyersanyagok 95 %-a ellenőrzött biológiai termesztésből származik
  • A termékekhez adott spagírikus esszenciákat saját magunk állítjuk elő
  • A gyártás ritmikus biodinamikus szempontok szerint történik
  • Valamennyi termék “ellenőrzött natúrkozmetikum” minősítéssel rendelkezik

Az összetevőknél használt jelölések:
*ellenőrzött biológiai termesztésből, ** éterikus olaj összetevője

 

A krémek higiénikus használatához, javasoljuk, hogy mindig egy tiszta spatulával vegyék ki a szükséges mennyiséget. Az eltarthatóság a bontatlan termékre vonatkozik. Felbontás után folyamatosan használjuk el, ha hosszabb ideig nem használjuk hűvös helyen tartsuk.

Fáradt, tisztátalan bőrre milyen készítménycsalád javasolt?

Kálmos termékcsalád

 

Ebben a termékcsaládban a kálmos spagírikus esszenciáját használjuk fel.
Az Acorus Calamus gyökeréből spagírikus esszenciát állítunk elő a növényi alkímia titkos tudománya szerint (Paracelsus alapján). Ez tartalmazza a hosszadalmas ritmikus biodinamikus folyamatban kinyert növényi kristályokat (növényi ásványokat).


A kivonat fáradt és igénybevett bőrre tápláló és regeneráló hatású. Az ebben a családban hangsúlyos avokádó olajat mechanikus sajtolással az érett avokádó (Persea Gratissima) gyümölcshúsából nyerjük. Ez az olaj mélyzöld színű. Az avokádóolaj rendkívül sok vitamint tartalmaz és gyorsan beszívódik. Kisimítja és rugalmassá teszi a bőrt.


A borágómag olaj harmonizálja a bőr természetes anyagcseréjét és magas gammalinolénsav tartalma megóvja a kiszáradástól.
A rózsa hidrolátumot gőz-desztillációval nyerjük rózsaszirmokból. A rendkívül finom és gyengéd olajnak igen széles az alkalmazási spektruma. Antiszeptikus és gyulladáscsökkentő valamint összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik.

A rózsa hidrolátum tonizál és hidratál, ha a bőr kellemetlenül húzódik. Ezenkívül nyugtatóan hat a tisztátalan és fáradt bőrre.
Ez a termékcsalád megad a fáradt és tisztátalan bőrnek mindent, amire szüksége van. Az illatjegye pedig növényi, balzsamos a tiszta éterikus olajoknak köszönhetően.

A kálmos növényről

KÁLMOS, A MÁGIKUS KARD

 

A kálmos egy nálunk gyakran előforduló növény, mégis felejtésbe merült. Kisebb tavak és patakok partján találjuk meg. Feltűnés nélkül áll ott a gyékény, sásfélék, az írisz és a réti füzény társaságában. Különlegessége nem szembetűnő, csak balzsamos, vaníliás illatával hívja fel magára a figyelmet, amely a gyökeréből árad szét és erejével megérinti a lelket is.
A kálmos eredetileg az ayurvédikus orvoslással került Európába India északi részéből. A középkori kolostorok kezdték termeszteni ezt a növényt kertjeikben, hogy gyógykenőcsöket és likőrt készítsenek belőle, amely gyomorproblémák és emésztési zavarok esetén nyújtott segítséget. Még ma is számos emésztést segítő készítmény tartalmaz kálmost. Külsőleg alkalmazva segíti nehezen gyógyuló sebek, kelések, fekélyek gyógyulását.


Az észak-amerikai indiánok is ismerték a kálmos méregtelenítő hatását. “Lándzsaformájú leveleit füstöléseknél is alkalmazták, gonosz szellemek elűzésére és tértisztításra gyógyítási ceremóniák előtt. Szarvasfaggyúval a bőrre felvitt növényi hamu segít a méreganyagokat és a negatív energiákat kivonni a szervezetből .” írja a cheyenne idián Tuk Tohama.
“Én mágikus kardnak hívom a kálmost, amely úgy tűnik magától tudja, hol kell a jót és a rosszat szétválasztani.”


Martina Gebhardt

Száraz, érett és érzékeny bőrre milyen termékcsalád javasolt?

Kamélia termékcsalád

 

Ebben a rendkívüli termékcsaládban különböző kivonatokat használunk fel. A Camelia japonica teljes növényéből spagírikus esszenciát állítunk elő az alkímia titkos tudománya szerint (Paracelsus alapján). Ez egyrészt tartalmazza a virágzat, a gyökér, a levelek és a magok erjesztéséből származó finoman illatozó desztillátumot, másrészt a hosszadalmas ritmikus, biodinamikus folyamatokban előállított növényi kristályokat (növényi ásványokat).
Ezeknél a folyamatoknál rendkívüli jelentőséggel bírnak a csillagállások, elsősorban a Nap és a Hold állása.
A kivonatok hidratáló, kisimító, vitalizáló és regeneráló hatásúak. A Camelia japonica virágesszenciái a kozmetikumot a kecses és törékeny növény lényével gazdagítják. A gyengéd frissesség, fiatalos kisugárzás, vitalitás és kitartás információját közvetíti.
A Camelia sinensis (zöld tea) kivonata kiváló gyökfogó és erősíti a bőr immunrendszerét. Ez a környezeti ártalmaknak kitett és igénybe vett bőr számára elementáris fontosságú.


Ez a tápláló termékcsalád a kamélia és a homoktövis értékes összetevőivel megad mindent a száraz, érett és érzékeny bőr számára, amire szüksége van.
Az illatjegy tiszta, valódi éterikus olajokból tevődik össze, amelyek ellenőrzött biológiai termesztésből származnak. Az illat gyengéd és érzéki, mimóza és a kamélia, ugyanakkor balzsamos meleg is a szantálfának köszönhetően. 

A kamélia növényről

A VIRÁG, AMI FIATALSÁGOT ÉS FINOMSÁGOT ÍGÉR


A kelet-ázsiai irodalomban a fiatalság, majdhogynem a szüzesség megtestesülése, és az érzékenységé. Egy magában nyugvó személyiség érő szerelme és ereje. Könnyed és illanó, ahogy a tenger habjai, mindig újabb és újabb virágokat hoz a soha el nem fáradó növény és szétárasztja finom illatát. Nem hiába a kamélia a rózsával együtt az egyik legkedveltebb virág, amellyel bármely alkalomból meglepheti az ember imádottját. A japánok „a tavaszt elhozó virágnak” nevezik a kaméliát, hiszen korán virágzik. Mivel azonban rendkívül kitartóan egészen őszig tart virágzása, Kelet-Ázsiában a hosszú élet, a kitartás és a szerelem végtelen erejének szimbóluma is.

 

A SZÉPÍTŐSZER KELET-ÁZSIÁBÓL


A Camelia oleifera magjából már évszázadok óta préselnek rendkívül magas színvonalú értékes olajat. Különleges zsírsav-struktúrájának köszönhetően olyan gyorsan és mélyen jut be a bőrrétegekbe, mint a víz és bársonyos, puha bőrérzetet eredményez. Kellemes és könnyű védőpajzsot képez a bőr felszíne és az agresszív környezeti hatások között, amely tulajdonság különösen az érzékeny és allergiára hajlamos bőrállapotok esetében rendkívül hasznos.

Száraz, érett bőrre melyik magolaj kapszula javasolt?

Ligetszépe Arcolaj kapszulák (50 db kapszula)

 

Az alábbi magolajok közül elsőként a ligetszépe olajat fedezték fel a különböző bőrbetegségek gyógyszereként. Az észak-amerikai indiánok ősidők óta ismerték a bőrre gyakorolt kiváló hatását. A GLA-arány kb. 8%. Miután ezt a bőr számára igen értékes olajat megtalálták a ligetszépében, néhány évvel ezelőtt további virágokat és növényi magokat is megvizsgáltak erre vonatkozóan.

Ez az olaj elsősorban nyugtató, kisimító hatású és különösen száraz bőr esetén javasolt a használata. Megelőzi a korai ráncképződést. Vitaminokban rendkívül gazdag olaj (A, D, E és F-vitamin) támogatja a bőr regenerációját és hozzájárul természetes egyensúlyának fenntartásához. Enyhén színező, természetes fényvédelemmel.

Zsíros, igénybevett bőrre melyik magolaj kapszula javasolt?

Rosa Mosqueta Arcolaj kapszulák (50 db kapszula)

 

A csipkebogyó magjából sajtolják. Nagyon karakteres gyümölcsös illatú. Különösen alkalmas herpesz, égési sérülések és napégés kezelésére. Allergiások is rendkívül jól tolerálják. Magas borágóolaj tartalmának köszönhetően zsíros bőr esetén kiváló választás. Növeli a bőr rugalmasságát és szabályozza a bőr zsír- és nedvességtartalmát. (Tehát száraz bőrre is jó, akkor is ha ez ellentmondásosnak hangzik). Enyhén színező, természetes fényvédelemmel.

Allergiás, érzékeny bőrre melyik kapszula való?

Kaméliamag Arcolaj kapszulák (50 db kapszula)

 

A japán kamélia (zöld tea) magjából sajtolják. Fantasztikus terülőképességgel rendelkezik és Japánban hagyományosan hajolajként használják. Ezzel az olajjal kiváló eredményeket értek el hiperallergiás és érzékeny bőr esetén. Úgy tűnik a bőr immunrendszerének erősítésére is alkalmas, ahogy az a zöld tea levélkivonatáról is közismert.
Ez a finom arcolaj nem tartalmaz éterikus olajokat és más adalékokat sem, így alkalmas a hiperérzékeny és allergiás bőr ápolására. Segíti a bőr regenerációját és csodálatosan puhává és rugalmassá teszi.

Érett, igényes bőrre melyik kapszula javasolt?

Kukuidió Arcolaj kapszulák (50 db kapszula)

 

Az Aleurites Moluccana fa diójából sajtolják. Vitaminokban gazdag olaj (A, B és E), ennek köszönhetően kiválóan támogatja a bőr egészséges felépítését. Ezenkívül erősíti a kötőszövetet, így terhességi csíkok kialakulásának megelőzésére is alkalmazható.
Ez az arcolaj érett, igényes bőr ápolására ajánlott. Nyugtató hatású főleg napérzékenység és allergiára való hajlam esetén. Megelőzi a korai ráncképződést és növeli a bőr rugalmasságát. Magas ribiszke magolaj tartalmának köszönhetően sok gamma-linolénsavat is tartalmaz, ezért neurodermitiszre és pikkelysömörre hajlamos bőr ápolására is alkalmas. Bizonyítottan couperosis esetén is hatékonyan alkalmazható.
Enyhén színező, természetes fényvédelemmel.