TAOASIS Atlasz Cédrus illóolaj BIO 5ml

TAOASIS Atlasz Cédrus illóolaj BIO 5ml

Atlasz Cédrus illóolaj BIO 5ml

(Cedrus atlantica)

Származási ország: Marokkó

(fás meleg illat, felépít, erősít, nyugtat)

 

NÖVÉNY

A cédrus kedvelt élőhelye a magas hegységek 1000 és 2000 méter közötti területe. Főbb termőtelepei elsősorban az Atlasz hegység algériai és marokkói részén találhatók (Cedrus atlantica), de őshonos egy válfaja fellelhető a Himalája hegységben is (Cedrus deodora).

A cédrus egy rendkívül fenséges fa, szerteágazó ágakkal, örökzöld levelekkel és hatalmas, kerekded, kúpalakú tobozokkal. Egyes fák elérhetik a 30 méteres magasságot is, és akár 1000 évig is elélhetnek.

 

KARAKTER

Erősítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató

 

TULAJDONSÁGOK

Erősítő – amikor gyengének érezzük magunkat

Felépítő – alacsony önbecsülés esetén

Nyugtat aggodalom, düh és bosszúság esetén

Gyulladáscsökkentő hatás légúti betegségek esetén

Csillapító hatás allergiás tünetek esetén

Ellazító hatás ideges feszültségek esetén

 

HATÁSMECHANIZMUS

A cédrus illóolaj gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, mely elsősorban a nyálkahártyákra fejt ki pozitív befolyást. Különösen a légutakat érintő allergiás tünetek enyhíthetők cédrussal. Ezen felül a cédrust előszeretettel használják cellulit kezelésre, mely aktivizáló tulajdonságainak köszönhető. Szintén alkalmazható a bőr regenerálására.

Nyáron a cédrus kiváló szúnyogűző, és ugyancsak használható szekrényekben molyriasztóként is. A cédrusfa olaj karakteres, fás, meleg illattal rendelkezik, mely nagyon sokáig megmarad, és élénkítő, tonizáló hatással rendelkezik általános gyengeség esetén. Kiválóan tudjuk hasznosítani a cédrus olaj erőit hosszantartó betegségek alatt vagy után, illetve extrém levertség esetén. Nem csak erővel tölt el bennünket, de segít újra megerősíteni a gyökereinket és megtalálni a lelki békénket.

 

ILLATHARMÓNIA

A cédrus jól harmonizál a bergamottal, jázminnal, rozmaringgal és ciprussal.

 

TOVÁBBI FELHASZNÁLÁS

Külső: A higított cédrus illóolaj kiválóan enyhíti a bőrirritációkat, kiütéseket és gyulladásokat; jól alkalmazható masszázshoz, bedörzsöléshez cellulit esetén, a fejbőrön méregtelenítő és tonizáló hatást fejt ki. Úgy tartják, hogy csökkenti a hajhullást és segít megelőzni a hajkorpásodást.

 

Adagolás: Pl. masszázsolaj készítéshez adagoljunk 8-10 csepp illóolajat 50 ml mandulaolajhoz.

 

Megjegyzés: Nincs toxikus hatása, hígítva jól tolerálható. Várandósság alatt olaja csak képzett terapeuta felügyelete mellett alkalmazható!

 

Figyelmeztetés: Használata 6 év alatti gyermeknél nem javasolt! Terápiás alkalmazás esetén, előzetesen mindig konzultáljon hozzáértő szakemberrel!

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
    • Ár: 2.290 Ft
  • Gyártó: Taoasis
  • Termék kód: TAO12103394
  • Elérhetőség: Raktáron

darab