TAOASIS Neroli Illóolaj Bio 10ml

TAOASIS Neroli Illóolaj Bio 10ml

(Citrus aurantium)

2%-os illóolaj tartalom bio jojóba olajban oldva

Származás: Madagaszkár

 

NÖVÉNY

Ha dél Franciaországban, Szicílián vagy Krétán járunk, nehéz szavakba foglalnunk a minket ott körbeölelő élénkítő, édes illatot, amely gyönyörűen virágzó narancsfákból árad felénk. A narancsfáknak két típusa létezik: az édes Citrus sinensis, amelynek gyümölcshéjából nyerik az édes illatú narancs illóolajat, és a keserűnarancs Citrus aurantium. A magas minőségű, értékes narancsvirág illóolajat (neroli olaj) kizárólag a keserűnarancs virágjából nyerik.

A keserűnarancsfa Indiában őshonos, ahol kb. 6-12 méteres magasságúra nő meg. Mint más citrus fajok, örökzöld fa, amelyen egy időben találhatók virágok és gyümölcsök az egész év során.

 

KARAKTER

Görcsoldó, relaxáló, szívnyugtató

 

TULAJDONSÁGOK

Relaxáló hatás általános szorongás esetén

Nyugtató idegesség, izgatottság és stressz esetén

Motiváló hatás depresszió, kétségbeesés esetén

Stabilizáló sokkos szituációkban

Görcsoldó fejfájás esetén

Nyugtató hatású, ha remegésben szenvedünk

 

HATÁSMECHANIZMUS

A neroli illóolaj erőteljes hatást gyakorol a lélekre és a szellemre. Az aromaterápiában az egyik leghatékonyabb esszenciaként tartják számon a depresszió, idegesség és szorongás kezelésére. Emellett nyugtató és egyben erősítő hatást fejt ki a szívre és a keringésre.

Aromalámpában párologtatva a különös, édes és virágos illat nyugtató, ellazító atmoszférát teremt, amely segít hátradőlni, elfelejteni minden aggodalmat, elengedni minden szorongást és így belső békére lelni. Mintha mágikus erővel rendelkezne, ez az illat képes vigaszt nyújtani a legkétségbeesettebb szituációban is. Ennek az alapvető nyugtató hatásának köszönhetően nyújt számunkra erőt a koncentráláshoz, és hogy ismét megtaláljuk a belső fókuszunkat.

 

ILLATHARMÓNIA

A neroli jól harmonizál a levendulával, bergamottal és a szantállal.

 

TOVÁBBI FELHASZNÁLÁS

Külső: Bázis olajokban, krémekben oldva a neroli kiváló bőrápoló hatású illóolaj, amely különösen alkalmas az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolására. Szintén használható relaxáló fürdőkhöz és afrodiziáló hatású masszázsokhoz. Ellazító hatásának köszönhetően kiváló ránctalanító hatású adalék arc- és dekoltázsápoló készítményekben. Természetes ellazító hatása meleg arcborogatások során is megtapasztalható.

Ha nyugtalanságban vagy szorongástól szenvedünk, visszanyerhetjük a belső egyensúlyunkat, ha neroli illóolajat jojóba olajban oldunk fel és ezzel a keverékkel a pulzus pontjainkat vagy a szívkörnyéket gyengéden bedörzsöljük. Ez az alkalmazási mód szintén segíthet a vizsgadrukk leküzdésében is.

 

Adagolás: Pl. masszázsolaj készítéshez adagoljunk 8-10 csepp illóolajat 50 ml jojóba olajhoz.

 

Megjegyzés: Nincs toxikus hatása, hígítva jól tolerálható. Várandósság alatt olaja csak képzett terapeuta felügyelete mellett alkalmazható!

 

Figyelmeztetés: Használata 6 év alatti gyermeknél nem javasolt! Terápiás alkalmazás esetén, előzetesen mindig konzultáljon hozzáértő szakemberrel!

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
    • Ár: 3.560 Ft
  • Gyártó: Taoasis
  • Termék kód: TAO12128040
  • Elérhetőség: Raktáron

darab