TAOASIS Ylang Ylang illóolaj Bio 5ml

TAOASIS Ylang Ylang illóolaj Bio 5ml

Ylang Ylang illóolaj Bio 5 ml

(Cananga odorata extra)

 

NÖVÉNY

Az ylang ylang név a maláj nyelvből származik és annyit tesz, mint a „virágok virága”. Az örökzöld ylang ylang fa akár 20 méteres magasságúra is nőhet, csüngő ágaival és sárgás színű, nyelv alakú, varázslatos illatú virágaival, amelyek hossza a 20 centimétert is elérik, különleges látványt nyújt. Őshazája a Fülöp-szigetek, Jáva és Szumátra, de napjainkban már Madagaszkáron is termesztik.

 

KARAKTER

Görcsoldó, afrodiziáló, számos jótékony hatás a bőrápolásban

 

TULAJDONSÁGOK

Relaxáló hatás nyugtalanság esetén

Kiegyensúlyozó hatás aggodalom és düh esetén

Afrodiziáló hatás a nemi vágy hiányakor mindkét nemnél

Nyugtató hatás ideges feszültség esetén

Vérnyomáscsökkentő és szabályozó szíveredetű panaszok esetén

 

HATÁSMECHANIZMUS

Az ylang ylang görcsoldó, fájdalomcsillapító és vérnyomáscsökkentő hatással bír, azonban a legfontosabb tulajdonságát mégis mentális és emocionális területen találjuk. Nyugtató és relaxáló, és ugyanakkor hangulatjavító és enyhén eufórizáló hatású is.

Erőteljes erotizáló hatású, hasonlóan a jázminhoz, rózsához és szantálhoz. Sikerrel alkalmazzák frigiditás és impotencia esetén.

Az ylang ylang illóolaj virágos édes, erőteljesen élénkítő illat, amely rendkívül domináns és csak lassan illan el a szoba levegőjéből. Képes oldani a belső nyugtalanságot és feszültségeket. Az ylang ylang mindent egyensúlyba hoz, kinyitja érzékeinket az erotika és az élet szépségei felé.

 

ILLATHARMÓNIA

Az ylang ylangot általában nem szabad keverni más illóolajokkal, de citrusos illóolajokkal kombinálva kissé savanykásabb illatot kapunk, illetve jól harmonizál a szantál illóolajjal.

 

 

TOVÁBBI FELHASZNÁLÁS

Külső: Az ylang ylang kiválóan használható a bőrápolásban is. Bázisolajokban, krémekben hígítva bőrnedvesítő, gyulladáscsökkentő hatást gyakorol főleg az érzékeny bőrre.

Adagolás: Pl. masszázsolaj készítéshez adagoljunk 8-10 csepp illóolajat 50 ml mandulaolajhoz.

 

Megjegyzés: Az ylang ylangot mindig takarékosan adagoljuk, még szoba aromatizáláskor is! Nagyobb dózisok fejfájást és hányingert okozhatnak. Nagyon alacsony vérnyomás esetén ne használjuk!

 

Figyelmeztetés: Használata 6 év alatti gyermeknél nem javasolt! Várandósság alatt olaja csak képzett terapeuta felügyelete mellett alkalmazható! Belsőleg nem használható! Terápiás alkalmazás esetén, előzetesen mindig konzultáljon hozzáértő szakemberrel!

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó
    • Ár: 3.560 Ft
  • Gyártó: Taoasis
  • Termék kód: TAO12103388
  • Elérhetőség: Raktáron

darab